machetedidactice.com

Dimineți cu folos și dichis

Pentru că am avut treabă la Piatra Neamț nu puteam rata o întâlnire cu Ioana, omul pe care l-am descoperit datorită cărților. Pasiunea asta comună ne-a adus aproape și cum nimic nu se compară cu o întâlnire față în față, ne-am permis răsfățul de a sta de vorbă la o limonadă și o ceașcă de ceai de ghimbir pe canicula asta de care se tânguie multă lume.

Eu am tot spus că pe mine căldura nu mă deranjează, din contra, însă locul în care ne-am întâlnit, la Tucano Coffee, o cafenea dichisită cu multe bunătăți, a fost locul perfect pentru Ioana, răcoarea din interior nefiind atât de frapantă în comparația cu vipia de afară.

Ne-am cadorisit, bucurându-mă de câteva semne de carte pariziene pisicite și o carte, Pandora, pe care abia aștept să o pătrund.

Eu am oferit Ioanei Cartea albă, pe care o recomandasem într-o discuție avută la club și pe care am aflat că ea nu a găsit-o drept pentru care eu am recomandat-o, eu am adus-o. Cu drag și speranța de a ajunge la suflet așa cum s-a petrecut în cazul meu.

„Cartea albă” de Han Kang

Pe lângă pata asta de alb, am dăruit Ioanei un buchet de levănțică pe care ieri am cules-o de pe tăpșanul lecturilor mele, cea care va răspândi mirosul divin dăruind o stare de relaxare.

Mulțumesc, Ioana, pentru timpul petrecut alături, în care am vorbit vrute și nevrute, aflând noutăți despre cărți dar și despre cum să ne descurcăm în postura de mame de adolescenți în ultimul an de liceu! Te îmbrățișez și aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire, atunci când va fi rândul meu să ofer ceva răcoritor.

Lasă un răspuns