machetedidactice.com

Ne întindem la citit!

Știu că multă lume ar răspunde altfel la o ipotetică întrebare legată de activitățile specifice perioadei, doar că eu nu mă alătur celor care performează în bucătărie. Acum, în așteptarea sărbătorilor, nu puțini sunt cei care se întind la gătit, cuptoarele fiind pline cu tăvi, ochiurile și plitele ne mai contenind a fierbe bucate alese. Fac și eu, dar strictul necesar, adevărul fiind că nu sunt singură în acest proces. Nefiind pasionată stau deoparte, e drept că nici nu prea mă omor cu mâncatul, însă copilul rămas acasă are nevoie de o varietate de mâncăruri, prepararea lor consumând mult timp ceea ce mie îmi creează un disconfort. În fine, nu-mi place bucătăreala decât atunci când bucatele trebuie să învelească o stare ori o persoană și tânjesc după asta iar dacă se poate fără contribuția mea, bucuroasă să mă dau deoparte.

Mă întind la altele, la curățenia prin casă, la meșteritul machetelor pentru că unele dintre ele trebuie să ajungă în timp util la destinatar, la participarea la diferite întâlniri din care sper să ies mai pricepută și cu abilități de comunicare mai eficiente. Cât despre citit, ce-aș mai putea spune? Doar că timpul nu ajunge pentru ce am în plan, alergând pentru a ciupi, de unde pot, clipele necesare înaintării în poveste. Povestea scrisă de alții – unii dintre ei extrem de inspirați și pricepuți- care se împletește cu povestea mea. Una destul de complicată, dar foarte incitantă, frumoasă plină de neprevăzut.

Citind, am ajuns din nou în regat încercând diferite exerciții de imaginație: „Ce-ar fi fost dacă…?” într-un anumit moment al vieții mele aș fi luat alte decizii. Nu e prima dată când sunt invitată să fac acest exercițiu de istorie contrafactuală a propriei vieți (cred că pot spune așa fără să greșesc), răspunsurile pe care le găsesc reprezentând, pentru moment, o palidă consolare.

Sunt la jumătatea poveștii, una care nu se citește chiar așa de ușor deoarece e densă și sensibilă, personajul principal, Clarissa Dalloway fiind apropiat de vârstă cu mine.
Voi reveni cu amănunte de îndată ce o voi parcurge în întregime.
Spor la ce vreți voi!

Lasă un răspuns

%d