machetedidactice.com

Momente

Mi-a ajuns în atenție astăzi un test pe care m-am hotărât să-l fac și eu. Fără nici o așteptare ci doar curioasă să văd cum anume va arăta finalul.
De ce așa curioasă?
Datorită prezentării lui, dar mai ales a locului unde l-am văzut, unul plin de oameni de la care eu am ce învăța.

Ce mi-a ieșit?

Personalitate “Protagonist”
Tot ceea ce faci acum produce efecte în viitor și afectează pe toată lumea. Postura ta poate să îți lumineze inima sau să transmită anxietate. Respirația ta poate iradia dragoste sau poate scufunda camera în depresie. Privirea ta poate să trezească bucurii. Cuvintele tale pot inspira libertate. Fiecare acțiune a ta poate să deschidă inimile și mințile.

DAVID DEIDA
Protagoniștii sunt lideri naturali, plini de pasiune și carismă. Formând aproximativ două procente din populație, aceste personalități sunt deseori politicienii, antrenorii sau profesorii noștri, care ajung să îi inspire pe ceilalți să reușească și să facă fapte bune în lume. Cu o încredere naturală care generează influență, Protagoniștii sunt mândri și bucuroși să îi îndrume pe ceilalți să lucreze împreună pentru a se auto-depăși și pentru a-și îmbunătăți comunitatea.

Cred cu tărie în oameni
Oamenii sunt atrași de personalitățile puternice și Protagoniștii iradiază autenticitate, preocupare și altruism, nu le este frică să se ridice și să vorbească atunci când cred că ceva trebuie spus. Ei comunică natural și ușor cu alții, în special în persoană, și natura lor intuitivă ajută oamenii cu personalitatea Protagonist să influențeze fiecare minte, prin date și logică sau emoție pură. Protagoniștii văd rapid motivațiile oamenilor și evenimentele aparent neconectate și pot să unifice aceste idei și să le comunice drept scop comun cu o elocvență fermecătoare.

Interesul pe care Protagoniștii îl manifestă față de alte persoane este autentic, aproape un defect – când oamenii cu acest tip de personalitate cred în cineva, ei devin prea implicați în problemele celeilalte persoane, fiind prea încrezători în aceasta. Din fericire, această încredere are tendința să fie o profeție care se împlinește singură, deoarece altruismul și autenticitatea Protagonistului îi inspiră pe cei dragi să devină ei înșiși mai buni. Însă dacă aceste personalități nu sunt atente, ele pot să devină exagerat de optimiste, uneori forțând alte persoane mai mult decât sunt pregătite sau decât doresc.

Protagoniștii sunt vulnerabili și la o altă capcană: ei au o capacitate imensă de a reflecta și analiza propriile lor sentimente, însă dacă sunt prinși prea mult în problemele altei persoane, ei pot dezvolta un tip de ipohondrie emoțională, văzând în ei înșiși problemele altora, încercând să repare în ei ceva ce nu este stricat. Dacă aceste personalități ajung într-un punct unde sunt ținuți pe loc de limitările unei alte persoane, aceasta poate afecta capacitatea Protagonistului de a vedea dincolo de dilemă și de a ajuta într-un fel. Când se întâmplă acest lucru, este important ca Protagoniștii să facă un pas în spate și să folosească acea reflecție interioară pentru a distinge între ceea ce simt ei și ceea ce constituie o problemă separată care trebuie privită dintr-o altă perspectivă.

Interesant a fost că a făcut și Luca testul, alături de prietenii lui, petrecând momente pline de chicoteli și distracție.

ENFJ -protagoniștii (lideri carismatici, vor să își lase amprenta în lume) Michelle Obama –„Povestea mea” despre care am scris și eu.

Dacă vă interesează puteți face testul aici.

Lasă un răspuns

%d