machetedidactice.com

„Extraordinar” de Natalie Lloyd

Femeile din familia Emmei au făcut întotdeauna lucruri remarcabile, fie că au fost spioane în Războiul Civil American, ori au devenit bune pugiliste, campioane sau cântărețe renumite. Singurul lucru pe care toate aceste femei îl au în comun, pe lângă faptul că sunt extraordinare în felul lor, este Visul Destinului pe care îl au, cel care le arată calea de urmat. Emma și-a așteptat propriul vis al destinului de când mama ei i-a spus despre el în urmă cu doi ani, înainte să moară. Chestia este că acum ar fi un moment grozav pentru Emma să-și găsească destinul, de preferință unul profitabil, pentru că bunica ei rămâne fără bani pentru a-și menține mica afacere deschisă, iar un cumpărător lacom vânează proprietatea. Poate Emma să-și salveze casa și să-și găsească destinul?

Extraordinar este o carte fermecătoare! Creația lui Lloyd a Blackbird Hollow, micul oraș de munte în care locuiesc Emma și prietenii ei, este atât de capricioasă și de dulce încât ar fi stânjenitor dacă Lloyd nu ar reuși să pară atât de distractiv să trăiești acolo.
Cum spuneam, acțiunea se petrece în Blackbird Hollow acolo unde Emma trăiește și muncește alături de bunica ei la Boneyard Cafe. De asemenea, fetița oferă tururi prin cimitirul din apropiere.
În poveste îi veți întâlni, pe lângă Emma, pe Topher, fratele ei care este și bucătarul acestei cafenele. Granny Blue, cea care a crescut-o pe Emma după ce mama ei a murit, o bunică nonconformistă și extrem de tânără în spirit, Coddy Bell – cea mai bună prietenă a Emmei, Earl – băiatul care a supraviețuit tornadei și pe Warren Steele cel care dorește a cumpără cafeneaua familiei.
Tema romanului este despre destin și cum anume poți să-l alegi. Destinul nu este dinainte trasat ci ține de tine să-l schimbi în funcție de credințele pe care le ai. De exemplu, Emma crede că dacă va descoperi comoara, afacerea familiei va fi salvată doar că atunci când acest lucru se petrece, descoperă cu totul altceva: prietenia și oamenii de lângă ea.
Multe flori colorează această poveste, fiecare având o însemnătate și un rol aparte.

   


Așadar, romanul este unul de scurtă întindere având ca protagoniști două fete și un băiat. E o formulă inversată, încât este o schimbare plăcută pentru ca un grup de prieteni să fie dominat puțin de puterea fetelor. Autoarea mi-a creat o stare de bine în lumea ei, încât aproape că îmi doresc să aducă acest decor și aceste personaje în mai multe povești!

În cele din urmă, dacă sunteți în căutarea unei cărți grozave pentru sala de clasă, copilul sau nepoata/nepotul dumneavoastră. și nu știți ce să alegeți, Extraordinar reprezintă o opțiune și o alegere potrivită! Are un pic de mister, un pic de magie și multă inimă. Este o combinație destul de inspirată, care poate adăuga în albumul cu amintiri file prețioase.
Spor la citit!

Lasă un răspuns

%d