machetedidactice.com

Dimineața devreme

Alarma ceasului nu a reușit să spargă visele chiar dacă ne luasem măsuri de precauție. A reușit memoria să ne dea startul pentru că din această dimineață orarul școlar a suferit modificări, orele de curs începând marțea la 7:00. Doamna de fizică nu mai vine – nu cunosc motivele – locul fiindu-i luat de un domn care, probabil, așa le poate onora. Afară e o vreme de noiembrie autentic.

Sărim din pat și urmăm rutina de dimineață. Se vorbește puțin. La televizor sunt știri. Olandezii, unii dintre ei cu lacrimi în ochi, povestesc cum au hotărât să lase apa să-i conducă pentru a le fi bine urmașilor. Dacă nu ar fi luat această decizie, apele le-ar fi luat căminele și toată chiverniseala. Sunt în avantaj dacă te gândești că pe noi o să ne conducă tot cei de la PSD că atât au fost în stare cei care spuneau că nu vor îmbrăca niciodată geaca roșie. Nici nu știu dacă mai are importanță, sistemul e prea înrădăcinat să mai poți face ceva de unul singur. Nici mai mulți nu sunt suficienți pentru a dezrădăcina încrengătura asta extrem de cimentată de la rădăcină la vârf. Peste tot, oriunde întorci capul.

Pun sandvișul pentru școală. Și apa. Mă uit să fie ok îmbrăcat pentru că e frig în clasă. E noiembrie, cum altfel. Eu n-am uitat frigul din toate lunile noiembrie pe care le-am parcurs până acum, și s-au adunat câteva.

Masca, nu uita masca! MASCA vieților noastre, a tuturor.

Afară e întuneric și umezeală. Miros de frunze moarte, câte au mai rămas pentru că doar câțiva copaci de pe marginea străzii au scăpat netoaletați până la această oră. Mă mai bucur de ei, pentru că arată maiestuos, așa colorați cum se prezintă ceilalți arătând într-un fel care-mi da o stare de nervozitate. Sunt ca niște pumni ridicați spre cer, mânioși, așteptând să lovească pe orice are ceva de comentat. Și sunt multe de comentat dacă observi ce se petrece în jurul tău.

Începe o nouă zi. Să ne bucurăm de ea și o putem parcurge. Viața e frumoasă trebuie trăită, nu comentată cum spunea domnul Șora, că tot reverberează cuvintele în memorie.

Între timp s-a mai luminat puțin. Zi cu senin oriunde v-ați afla!

Later edit: Între timp, copacii au fost lăsați fără coroană.

Lasă un răspuns

%d