machetedidactice.com

Pe frontul de est e cam dezordine

Vara asta e într-un fel mai ciudată pentru că arată niște fețe pe care le vedeam doar pe la televizor, nicidecum pe meleagurile astea. Tot soiul de vârtejuri și vijelii, viituri, temperaturi de fierb blocurile de oameni nu mai pomenesc, toate acestea se succed de multe ori de-a lungul a nici măcar douăsprezece ore.

Ultimele manifestări ale naturii au lăsat în urmă multă dezordine și victime colaterale, asta pentru că o seamă de copaci mai obosiți au cedat ceilalți rămânând mai ciufuliți, dar în picioare.

Nu știu să mai fi văzut așa precipitații și nu întinse pe câteva minute, în reprize ci trainic, zeci de minute de ploi torențiale un soi de șuvoaie care credeai că sunt aruncate de cineva din înaltul cerului. E fascinant să vezi că nu te poți pune cu natura atunci când este dezlănțuită cel mai indicat fiind a te retrage într-un loc sigur și a admira ce se petrece.

Mie îmi place căldura, starea de sănătate încă îmi permite să nu am un disconfort atunci când este și mă bucur de ea cum știu eu mai bine; merg pe tăpșanul lecturilor noastre, la orele la care este indicat și-mi încarc bateriile ori îmi ostoiesc durerile acolo, printre tot soiul de plante și sunete autentice, naturale.

Pe tăpșan citesc mult, cât pot de mult, iar demersul meu de a citi cu voce tare cărți întregi destinate copiilor mai mari m-a prins destul de tare. Îmi place să cred că voi avea sorți de izbândă și voi reuși să prind măcar un suflet pentru a-l introduce în această lume specială a cărților.

La grădină mi-am făcut și câțiva prieteni cu care nu ratez întâlnirea zilnică, măcar până se mai înzdrăvenesc puțin, fiind într-o stare de emaciere îngrijorătoare. Unde mai pui că pisica are și pui, deci situația este și mai delicată. Însă are un comportament care mă face să revin încărcată cu de toate și am să fac acest lucru până se va înzdrăveni.

 Se anunță zile caniculare, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pe tot parcursul lunii august, anunță meteorologii. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în Vestul țării în prima săptămână din luna august, apoi devin normale, potrivit prognozei meteo emisă de ANM.

În intervalul 2 – 9 august valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Ce-mi doresc eu? Să mă pot întâlni cu copiii, asta în primul rând, apoi să onorez colaborările pe care le am, să citesc, să stau la soare în grădină și să ajung la Răzvan, dar știu că asta este aproape imposibil. Voi vedea!

Lasă un răspuns