machetedidactice.com

România sărbătorește azi, pentru prima dată, o Zi Națională a Lecturii

România sărbătorește azi, pentru prima dată, o Zi Națională a Lecturii și mi-ar fi plăcut să mă aflu fizic lângă niște copii, ori niște bătrâni plonjând într-o poveste indiferent cum s-ar fi numit ea.
Nu s-a putut pentru că nu s-a dorit.
Dar eu, de aici din lumea mea, le citesc tuturor celor care cred că doar cuvântul are puterea de a schimba soarta vieților noastre iar asta este vital a se afla cât mai devreme, nu cu mult după ce deja am fost puși pe drum.
De alții, fără a ni se cere nici o părere ci doar așteptându-se ca noi să ne rezolvăm destinele după cum putem. Ori cunoștințele le dobândim mai întâi cu ajutorul cuvintelor abia apoi punându-le în practică.
Citiți, nu pentru că așa spun alții ci pentru că e păcat să nu puteți trăi senzații pe care doar lectura le oferă! Vieți, lumi, caractere cu care dacă nu vă întâlniți sunteți mult mai săraci decât vă imaginați.

Cred că cel mai prețios lucru pe care i-l poți oferi unui copil este timpul tău. Și cred că al doilea cel mai prețios lucru pe care i-l poți dărui unui copil este interesul pentru cărți.
Michael Bond, autorul poveștilor lui Paddington

Lasă un răspuns

%d