machetedidactice.com

„Familia Willoughby” de Lois Lowry capitolele 18, 19 și 20

Capitolul 18 * În care se propune o drumeție descoperim încă o mamă care nu este ceea ce trebuie să fie. Mama tânărului Melanoff, după ce a stat alături de băiat câțiva ani blocată în trenul prins de avalanșă, se căsătorește cu poștașul din sat și plănuiește să scape de băiat, cel pe care nu și-l dorise niciodată.

Descoperim două familii nefuncționale în care copiii reușesc să gestioneze problema mult mai bine decât s-ar putea bănui. Evident, este o ficțiune, însă viața ne-a demonstrat că poate bate orice carte și film.

Capitolul 19 * Ore îndelungate în laborator este un capitol dulce și în ciuda acestui fapt descoperim o grămadă de frământări ale Comandantului Melanoff și tristei lui vieți de până la întâlnirea cu dădaca. Însă tot aici, putem descoperi cum se încheagă o familie funcțională chiar dacă ea este alcătuită din oameni provenind din mai multe locuri, aduși de destin laolaltă.

Nu ai cum trece cu vederea cum un băiețel se poate descurca singur folosind banii puși deoparte în pușculița lui, plecând într-o călătorie atât de lungă, extrem de lungă. Mama lui l-a trimis în această „excursie” fără să-i pună în rucsac nimic de mâncare așa fiind nevoit să se descurce după puterile lui. Însă va dovedi că acest lucru este posibil. Detalii în Capitolul 20 * În care cineva recunoaște niște cofeturi.

Se vor reuni toți copiii sub acoperișul Comandantului Melanoff? Rămâne să vedem în ultimul capitol al cărții. Vacanță cu senin și activități frumoase.

Lasă un răspuns

%d