machetedidactice.com

„Familia Willoughby” de Lois Lowry capitolul 15, 16 și 17

În Capitolul 15 * O tranzacție regretabilă aflăm că cei patru orfani rămân fără casă asta pentru că agentul imobiliar venise acasă cu un cumpărător în lipsa lor. Avem trimiteri la câteva povești cum ar fi „Scufița roșie” și „Hansel și Gretel”. E momentul să le citiți singuri ori să le recitiți.

Capitolul 16 * Doi turiști îngrozitori ne demonstrează că uneori e mai bine să nu ai alături niște părinți care sunt iresponsabili, chiar ciudați și periculoși.

Momentul așteptat de copiii Willoughby, acela de a avea un cămin adevărat și o familie în care să se simtă în siguranță, a sosit în Capitolul 17 * O schimbare de bun augur. Rămași fără un acoperiș deasupra capului, dădacei îi vine o idee minunată, aceea de a apela la Comandantul Melanoff pentru a-i ajuta. Este capitolul în care se face referire la câteva cărți pentru copii, cărți care dezvăluie povești de neratat. „Micuțele doamne” de Louisa May Alcott, „Toby Taylor sau zece săptămâni cu circul” o carte care nu a fost tradusă în limba română putând a fi citită de cei ce stăpânesc limba engleză. Mai aflăm de Hucklebberry Finn, erou cărții scrisă de Mark Twain și de Dick cel Zdrențăros, eroul romanului Ragged Dick. Lor li se alătură și un titlu pentru vârste mai mari romanul autoarei Charlotte Brontë, Jane Eyre.

Povestea înaintează într-un mod optimist și sunt convinsă că abia așteptați să vedeți ce urmează. Vacanță cu senin și activități frumoase!

Lasă un răspuns

%d