machetedidactice.com

„Dialoguri sincere” de Laura Iviniș

Înainte de a pleca în vacanță, am primit un colet pe care nu-l așteptam. M-am gândit eu că locul de unde poate veni este dintr-o anumită direcție și atunci când l-am deschis bănuiala mi-a fost confirmată.
Înăuntru am avut surpriza să găsesc o carte și câteva lucrușoare pe lângă.
Le-am scos pe fiecare, pe rând, și imaginația mea deja plecase alături de copiii cărora le voi citit aceste minunate povești.
Nu am avut timp suficient pentru a scrie atunci despre ea, dar acum, întoarsă din vacanță, am luat cartea cu mine la tăpșanul lecturilor mele. Era păcat să nu facă și ea cunoștință cu o lume de vis.
Cartea despre care vorbesc se numește Dialoguri sincere, a apărut la editura Cartemma într-un mod special. Copertă cartonată, ilustrații frumos colorate, hârtie de calitate, abțibilduri pe final de carte pe care cei mici să le folosească la atelierele creative și descria în amănunt a modului în care să realizați aceste ateliere creative.

Rai e un copil la fel ca tine! Trăiește prin joacă, o iubește foarte tare pe mami, nu înțelege exact care e faza cu trecerea timpului, caută mereu distracția și uneori se supără foarte tare.
La fel ca tine, are o mămică iubitoare și grijulie, care ar face orice ca el să fie mereu fericit. Dar, așa cum probabil știi și tu, în relația lor se întâmpla uneori ca înțelegerea să dispară, lăsând loc discuțiilor aprinse, adică certurilor. Mama cea bună, blândă și înțelegătoare, își pierde dintr-o dată răbdarea și devine urâcioasă, amenințătoare, ca o cotoroanță cicălitoare.
Ce-i de făcut atunci, oare?!

Dialoguri sincere despre iubire, conectare și empatie
pentru Cititori Mici si Mari.

Această carte cuprinde șase dialoguri sincere care tratează subiecte precum tendința nestăvilită de joacă, bunele maniere, percepția asupra timpului, stăpânirea nervilor, joaca independentă, teama de despărțire. De altfel există la începutul cărții un salut pentru cei mari, dar și unul pentru cei mici în care sunt specificate mai multe detalii.

Puteți asculta, mai jos, salutul pentru cei mari.

La tăpșanul lecturilor noastre am reușit să citesc pe îndelete poveștile care te provoacă să realizezi cele șase ateliere creative, pe care le puteți urmări și pe you tube, ele putând fi accesate deschizând camera foto a telefonului pentru a încadra codul QR, așa având acces la un link în care veți desluși toate detaliile.

Am descoperit și un blog cu activități și subiecte interesante din care vă puteți inspira dacă sunteți în pană de idei.

Am realizat o prezentare succintă a cărții cu tot ceea ce cuprinde ea pe care o puteți urmări, dacă v-am făcut curioși.

E vară, anotimpul vacanțelor, însă asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm să treacă zi fără să ne bucurăm de o poveste ori de o activitate atractivă. Oferta pe care o găsiți la editura cartemma este mai mult decât generoasă, titlurile fiind pentru toate gusturile și vârstele, provocările de a face cunoștință cu personaje inedite fiind maxime. Și această carte are un preț mai mult decât accesibil având în vedere modul în care se prezintă în fața cititorului.

Gustul pentru carte se cultivă din fragedă pruncie și modul în care cel mic va percepe cartea va fi hotărâtor pentru anii care urmează, ani în care ea va fi folosită în procesul de școlarizare și nu numai.

Spor la citit și vacanță ci tihnă!

Lasă un răspuns

%d