machetedidactice.com

Calendar de Advent 2020, a treia zi

Tocmai când să scriu despre cartolina din ziua trei s-a petrecut o nefăcută cu blogul și așa a trebuit să aștept până astăzi pentru a o rezolva. Mai multe mail-uri, tot atât de multe mirări, frustrări, enervări, resemnări. Asta este situația și pentru că deocamdată nu am găsit altă rezolvare a trebuit să merg mai departe așa, în aceste condiții. În definitiv nu mă oprește nimeni să spun stop aici, însă blogul ăsta e parte din sufletul meu, supapa mea de bucurie, pasiune, perseverență și refulare totodată, jurnalul vieții mele așa că nu sunt pregătită să renunț la el pentru o piedică, două mai cu seamă că este o perioadă atât de complicată pentru mine și mai bine de trei sferturi din planetă. Am să continui cât va fi posibil.

Revenind la Calendarul de Advent, cartolina s-a citit tot dimineață, asta pentru că tot este acasă. Înainte de începerea orelor, o deschide nerăbdător.

După ce a citit cartolina și timpul a permis, ne-am uitat la câteva filmulețe de pe youtube cu întâmplări nostime.

Am râs până ne-a durut burta și printre cele văzute acolo ne-am adus aminte și de unele trăite de noi, prilej cu care am continuat hăhăiala.

Deasemenea, mi-am adus aminte de un joc din copilăria lui Răzvan, pe care Luca nu a vrut să-l joace niciodată. Și poate că acum trebuia să-i vină rândul. Numele lui este Spirograf și l-am luat la începutul anului 2000, dintr-o benzinărie din Neamț, atunci când doamna voia să-l trimită înapoi la depozit pentru că nu-l cumpăra nimeni. Că o fi fost prețul de vină, ori că nu știa lumea despre ce e vorba n-am de unde ști, dar de îndată ce Răzvan l-a văzut, mult s-a mai jucat cu el. Acum îl puteți achiziționa la un preț foarte scăzut.

Spirograful este un dispozitiv de desen geometric care produce curbe matematice ale varietății cunoscute din punct de vedere tehnic ca hipotiroide și epitroidoide. Cunoscuta versiune de jucării a fost dezvoltată de inginerul britanic Denys Fisher și vândută pentru prima dată în 1965. 

Nu era coleg ori prieten de-al lui să vină la el și să nu se joace cu spirograful și cu pixurile cu gel. Au trecut 20 de ani și jocul arată în stare excelentă, mai puțin cutia care s-a mai deteriorat de la mutări.

Și uite cum, abia acum Luca a încercat pentru prima dată aceste mișcări, iar eu am reluat îndeletniciri vechi, încărcate de amintiri neprețuite.

Lasă un răspuns

%d