machetedidactice.com

Să meargă/ Să nu meargă * Să-l trimit/ Să nu-l trimit la școală de pe 2 iunie?!

Atunci când președintele țării a anunțat că nu se mai merge la școală, situația urmând a fi încheiată după niște criterii stabilite de minister, m-am gândit, ca toți cei care suntem părinți de copii aflați în an terminal, ce se va întâmpla cu Evaluarea Națională și cu Bacalaureatul.
Mi-am salvat documentul care specifică cum se încheie mediile în această situație și am să-l atașez aici pentru a rămâne în arhiva amintirilor noastre.

Apoi a venit anunțul în care eram înștiințați că elevii vor da Evaluarea Națională și Bacalaureatul, la datele deja stabilite în calendarul școlar, dar și că se vor face cursuri de pregătire în școli, timp de două săptămâni, la limba și literatură română și la matematică, de pe data de 2 iunie până pe 12 iunie. Aceste cursuri urmează să se desfășoare în condițiile impuse de situația dată, adică distanțare, măști de protecție și mănuși, dezinfectarea sălilor în care elevii vor studia, fiind admis doar un număr de zece copii în fiecare sală de clasă.
Atunci, când am auzit asta, mi-am spus că nu are ce căuta la școală, cunoscute fiind condițiile de acolo, starea sălilor și a grupurilor sanitare, numărul personalului auxiliar, puzderia de copii cu atât mai mult că din octombrie anul trecut, în această școală învață efectivele a două școli. Așadar, sunt așa de multe întrebări la care răspunsul nu este unul care să-ți ofere posibilitatea de a fi decis.

De când s-au sistat cursurile, Luca nu a mai ieșit din casă cu excepția a zece minute în care a acceptat să mă însoțească la o tură în jurul blocului. Pentru mine nu este o problemă că a ales să procedeze așa, dar acum, în noile condiții date, mă gândesc să nu fie mai greu de gestionat toată desfășurarea de forțe.
Am înțeles că în școală se văruiesc clasele și că au achiziționat o poartă pentru dezinfectare, că li se vor da mănuși și măști, dar acest „vor da” și „vor face” nu prezintă o certitudine pentru că știm cum evoluăm noi de fapt, mai degrabă „lasă că se poate și așa”.

Am trecut pe lângă școală zilele trecute și nu am văzut nici o mișcare, poate ea are loc în interior, însă nu era nici un geam deschis și nu se auzea nici un zgomot.

În toată școala sunt trei clase de a VIII-a la care predau trei profesoare: două de limba română și una de matematică. Având în vedere că într-o clasă nu pot fi mai mult de zece copii, va trebui să existe o împărțire a lor în așa fel încât cele trei doamne să acopere întreg efectivul (ori cel care va fi prezent) respectând limita de timp – dacă am priceput bine, nu mai mult de trei ore – dar și să se asigure că va fi făcută desinfecția după plecarea fiecărui grup de copii. Cum se prezintă situația la cealaltă școală care învață aici. nu știu, adică nu am idee câte clase de-a VIII-a sunt și nici ce număr de elevi le frecventează.

În acest scop, am primit un chestionar pe care trebuie să-l completăm și să-l predăm până la ora 18:00 a acestei zile.

chestionar EN8

Să meargă la școală sau să nu meargă?

Să fiu de acord ca rezultatele pozitive din perioada învățământului online să fie concretizate prin note consemnate în documentele școlare (cataloage) sau să nu fiu?

Sunt într-o mare dilemă. Dar înclin (destul de mult) să-l îndrum/conving să meargă.

Precizare: Dacă cumva se contaminează la școală, îmbolnăvindu-se, ce decizie va lua școala în cazul neparticipării la examenul de Evaluare? La asta s-a gândit cineva? A cui va fi culpa?

Lasă un răspuns

5 gânduri despre “Să meargă/ Să nu meargă * Să-l trimit/ Să nu-l trimit la școală de pe 2 iunie?!”