machetedidactice.com

Când trebuie să te agăți de ceva

Săa terminat emisiunea România în Direct de la Europa Fm. S-au auzit doar vocile celor care lucrează în sistemul medical. Multe nereguli care nu cred că mai miră pe nimeni. Multe amânunte care alcătuiesc imaginea întregului, unul care e peticit peste tot și destrămat unde nu crezi. Încheierea a aparținut unei doctorițe de familie care atât cât a vorbit a fost sugrumată de plâns. De neputința de a-i face pe semenii ei să înțeleagă importanța respectării regulilor.
În casa noastră e bine. Se mai aude, din când în când, foșnetul pensonului care se luptă cu polistirenul și șoaptele copilului care-și rezolvă niște teme. În anumite perioade ale zilei se mai aud și fâlfâiri de pagini. Bine că nu se aud gândurile că nu știu ce m-aș fi făcut.
Pentru că trebuie să mă agăt de ceva care să mă poată duce în alte lumi, pe alte tărâmuri unde pot sta afară și face lucruri și gesturi simple și firești, nimic spectaculos. Uite că acum trăiesc vremea când mă uit de la fereastră la icnetele frunzelor ce stau să spargă și la florile mărunte de primăvară ce-mi colorează retina.
Și unde altundeva găsești toate aceste lumi? În cărți, cele la care nu am renunțat niciodată și față de care am reușit mai târziu să le înțeleg adevărata valoare. Și de când am înțeles, nu mai contenesc a le scoate în față, așa fiind mai mulți câștigați!

 

Le-am tot aranjat, pe culori, pe edituri pe nici nu mai știu ce criterii. Le șterg de praf și le răsfoiesc pe cele pe care le-am citit pentru că pun în ele semne. Pe cele pe care n-am apucat să le parcurg îmi promit că o s-o fac cât de curând pentru că nu de pomană le-am cumpărat.

Acestea sunt cărțile din birou, în camera lui Luca aflându-se multe altele de la Arthur, young art, Rao, dar și enciclopediile pentru copii, iar în sufragerie este biblioteca mare, aceea care acoperă un perete întreg și unde se află colecții de mult apărute: Romanul secolului XX, Biblioteca pentru toți, Romanul de dragoste etc. Și uite așa, am posibilitatea să trăiesc o multitudine de vieți, unde nu toate sunt fericite, îndestulate ori comode. Însă experiențele sunt de neratat. Încercați!

Lasă un răspuns

%d