machetedidactice.com

E cineva care nu-și dorește un tort aniversar?

Nu e zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu existe un sărbătorit. Iar de multe ori și noi suntem martori la aceste sărbători. Atunci când suntem în colectivități, frecvența acestor zile speciale este mai mare, asta pentru că și grupele/clasele sunt alcătuite din mulți copii.
E bine să nu trecem cu vederea aceaste aniversări și să oferim celui sărbătorit gânduri și urări de bine și poate o mică atenție ca semn a prețuirii noastre. E un sentiment minunat pe care-l simte și cel care primește, dar și cel care-l dăruiește.
Am meșterit un tort aniversar pentru o doamnă educatoare, care a dorit a marca într-un mod inedit acest moment. E o machetă la care am lucrat mult, fiind necesar a parcurge mai multe etape și folosi mai multe tipuri de materiale.
Poate părea ușor, dar vă asigur că odată ce treceți la treabă veți gândi diferit.

Așadar, materialele necesare sunt:
– 6 plăci de polistiren de densitate mare și grosime de 3 cm
– fleece, 100X135 cm
– benzi de mătase
– benzi decorative cu elemente de lemn și clopoței
– bețe de lemn (din cele folosite la frigărui)
– bandă dublu adezivă
– bolduri – eu am folosit trei cutii mari
– o coală de carton
– figurine decorative de la Dacoart – Ilicele
– 2 figurine M&M
Suportul a fost făcut din polistiren, gros de 3 cm și cu densitate mare din care am tăiat 6 blaturi. Patru dintre ele au fost decupate și în interior, pentru a forma un lăcaș.

 

Pe cele 5 rondeluri am pus bandă dublu adezivă asta după ce le-am fixat cu niște bețe de lemn, din cele folosite la frigărui. După ce am pus roată-împrejur aceste benzi dublu adezive, am fixat un carton pe ele pentru a crea o margine netedă, fără nici o denivelare. Pe ea, am montat tot cu ajutorul benzii dublu adezive fleece de culoarea untului. Am avut grijă să întind bine materialul pentru a nu forma cute.

 

Pe margine am fixat o bandă aurie, cu ajutorul boldurilor, iar fundul tortului atât pe interior cât și pe exterior l-am îmbrăcat în același material.

Capacul tortului a fost ornat cu un șiret alcătuit din paiete, cu bile roșii – Iliele de la Daco art și cu două figurine M&M, cea mai mare având rol și de toartă.

Pe marginea tortului am montat două seturi de benzi din mătase, cânepă și figurine de lemn.

Când l-am dus, neștiind că există în grupă un aniversat, am umplut interiorul tortului cu surprize dulci pe care le-am oferit copiilor.

Trebuie să specific faptul că atunci când faci așa ceva depinde foarte mult și de cel care-l solicită. La atâta migală mai mulți factori sunt decisivi, iar de data asta ei s-au adunat într-un mod fericit. Mulțumesc, Loredana!

 

Lasă un răspuns

%d