machetedidactice.com

Machete didactice – Un avizier mic. Cel mai mic.

Parcurg o perioadă frumoasă în care am privilegiul de a comunica cu multă lume. Încerc să vin în întâmpinarea cerințelor specificând totodată putințele mele. E foarte ușor, din cuvinte, să confecționezi ceva, e mai greu când trebuie să pui în practică.
Mă bucură toate convorbirile telefonica pe care le am, așa cum dau răspunsuri, cât de repede pot, tuturor mail-urilor sau notificărilor din mediul virtual. Sunt momente în care cad pe aceeași lungime de undă cu interlocutoarele mele dar sunt și clipe în care acest lucru nu-i posibil. Motivele sunt multe și țin, sau nu, de mine.
Sunt oameni care nu înțeleg că anumite cerințe nu le pot pune în practică și cred că nu vreau; nici pe departe, aș dori să pot confecționa de toate dar dacă consider că mă depășește cerința, prefer să nu-i dau curs decât să iasă ceva care să nu fie ok. E pierdere de timp și multă încrâncenare.
Sunt momente în care cred că nu sunt înțeleasă și regret asta. Bunăoară, când vine vorba de costuri și de materiale simt nuanța din voce. Știu, numai rostirea cuvântului „polistiren” egal ieftin, dar fie că mă credeți sau nu, nu e așa.
Costurile sunt ridicate iar varietatea materialelor folosite ar trebui să vorbească de la sine. Am specificat ori de câte ori am fost întrebată că folosesc vopsea acrilică fără a o dilua. Ca să acoperi suprafața, să se vadă și bine, necesită ca vopseaua să aibă consistență, să fie vâscoasă și mai groasă. La manoperă ce să mai zic? Mai bine vă las pe dumneavoastră să vă gândiți.
Doresc să întăresc rostirile făcute anterior și anume că tratez totul cu maximă seriozitate, că nu am confecționat NIMIC în bătaie de joc sau cu superficialitate. Toate comenzile pe care le-am avut au fost efectuate cu simț de răspundere și foarte mare dragoste.
După ce trimit coletul țin morțiș să vorbesc cu destinatarul, să-l întreb cum au ajuns, dacă e mulțumit și dacă machetele corespund gândurile și dorințelor.
Și nu de puține ori cuvintele pe care le aud îmi mângâie sufletul și-mi umple inima de bucurie.
Așa s-a întâmplat și astăzi, atunci când am trimis cel mai mic colețel. Am reușit să elimin costurile de transport, asta pentru că soțul meu a avut drum în orașul respectiv.
Și aici, la transport, am întâlnit nemulțumiri; personal, de câte ori primesc un colet, plătesc taxa de transport. Eu am întâlnit situații, chiar și refuzuri de a ridica coletul, în care destinatarul nu a vrut să plătească această taxă. Îmi face rău, pentru că atunci când discut despre comandă nu omit niciodată acest aspect. Mai am colaboratoare care stau în mediul rural, situate la mare depărtare de sediile curierului, iar atunci costurile sunt foarte mari. Exagerat de mari! Dar nu eu stabilesc asta, nu beneficiez de nici un leuț.
Revenind la colețelul de astăzi, am acceptul doamnei de a vă arăta ce a scris după ce l-a primit.

Tocmai am luat macheta! E superbă! Perfectă! Mult mai frumoasă ca în poza trimisă! Mulțumesc frumos și dacă pe viitor voi mai avea nevoie, voi apela cu încredere!

Olivia Cezara

20160816_213131

Și eu vă mulțumesc frumos! Pentru provocare. 🙂

Lasă un răspuns

%d