machetedidactice.com

Mama, doar ea

„Mama, ideal de femeie, fermecător şi venerat.”

Lev Tolstoi

Mama – singurul cuvânt care nu poate fi definit printr-o singură expresie; un cuvânt care întruchipează toată iubirea pe care o ființă umană o poate oferi.

O mamă nu este doar o persoană care a născut un copil. Dacă mă întrebați, o mamă reprezintă combinația de sentimente, comportamente și sacrificii care apar în timpul creșterii unui copil, fie acesta biologic sau nu.

Ea este singura femeie din lume care îți va ierta în mod constant minciunile, indiferent cât de mari sunt. Ea îți va da încă un zâmbet cald la doar câteva minute după ce ai greșit și ai enervat-o la culme. O mamă va suporta durerea provocata atunci când o respingi pe ea și îmbrățișările ei, pentru că ești prea cool să fii văzut în asemenea ipostaze în preajma prietenilor tăi. Ea va fi singura care te va susține și-ți va ridica moralul ori de câte ori te vei simți la pământ. Mamele își lasă toate nevoile personale la urmă, astfel încât copiii lor să poată avea tot ce este necesar. Ele nu vor dormi până nu vii acasă unde te ştiu în siguranță. Mamele își vor proteja copiii cu prețul vieții lor. O mamă va face toate aceste lucruri cu dragoste necondiționată și nu se va opri doar pentru că tu, copilul ei, ai 50 de ani sau mai mult și trăiești într-o altă țară.

Articol apărut în revista online Literatura de azi.

(sursa foto: www.clipart.email)

Lasă un răspuns

%d