machetedidactice.com

Caramel de Sânpetru – a șasea zi de vacanță în deplasare

Am tot sperat ca vremea să se îmbunătățească în sejurul nostru brașovean, dar am rămas doar cu speranța, atâta vreme cât ploaia nu ne-a slăbit aproape nici o clipă.
Pentru că oferta de activități în aer liber a fost aproape nulă, în scurtele episoade când nu ploua, trambulina era prea udă pentru a fi folosită, la fel și gazonul – îmbibat cu apă, am stat mai mult în casă.
Așa că s-au jucat în casă mai multe jocuri, printre ele aflându-se și Dixit.

Descriere
Ține-ți respirația! Ilustrațiile sunt dezvăluite. Toate au ceva în comun: o frază enigmatică. Acum fii atent, numai una din cele cinci imagini este cheia. Va trebui să-ți folosești tot flerul și intuiția pentru a descoperi imaginea, ocolind, în acelasi timp, capcanele întinse de ceilalți jucători.

Ideea jocului: fiecare jucator la rândul său va fi povestitorul. La început toți jucătorii primesc câte 6 cărți. Povestitorul alege o carte din mână, spune o frază sau un cuvânt în legătură cu imaginea de pe cartea lui de joc, apoi fiecare jucător alege una din cărțile lui pentru a licita. Se dezvăluie toate cărțile și fiecare jucător trebuie să ghicească imaginea povestitorului.

Dixit este un joc surprinzător, vesel și entuziasmant pe care să-l joci cu familia și prietenii.

Caracteristici:

84 cărți de joc
36 jetoane de vot
6 iepuri de lemn
1 pliant cu reguli in limba engleză

Vârsta recomandată: 8 – 99 ani

Noi, adulții, am flecărit despre una-alta, despre afaceri ce cresc pe hârtie precum Făt-Frumos și despre multe-multe altele.

În timpul ăsta ploua necontenit. Fiecare se adăpostea cum putea.

M-am jucat și eu cu pisicile care erau dornice și ele de smotocit, iar atunci când se săturau, mă atenționau prin zgârieturi. Delicate!

Seara a venit firesc și speranța noastră nu a pălit în ceea ce privește îmbunătățirea vremii. Vacanță cu tihnă!

Lasă un răspuns

%d