machetedidactice.com

Machete didactice – „Concertul din zăvoi” * Activitate matematică la grupa mare

Inspecțiile pentru titularizare sunt în toi. Atunci, doamnele aspirante la această meserie, cea de educator, și care doresc să aibă un post de titular, trebuie să dea un examen. Nu știu exact ce anume cuprinde el, dar știu de existența unei lecții demonstrative. Aceasta se va desfășura conform repartiției primită de la inspectorat și va cuprinde o temă pe care, dacă am înțeles corect, o poți alege din mai multe variante. Sper că așa este și informațiile pe care le știu sunt în regulă.

Am avut și eu o discuție cu o doamnă ce trebuie să țină această lecție pe data de 9 iunie. Ca de fiecare dată, la început de drum, e mai greu și orice ajutor e binevenit. Mie una îmi face o nespusă plăcere să pot colabora, indiferent de temă, dar mai ales să aleg – alături de dascăl – o variantă cât mai frumoasă și mai atrăgătoare pentru copii. Trebuie avut în vedere că această întâlnire este una surpriză, pentru că doamna și copiii se vor vedea pentru prima dată.

Tema pentru care a optat doamna este una de matematică și va reprezenta o consolidare a cunoștințelor dobândite până acum. Vor fi niște adunări și scăderi cu cifra 1, numerele folosite fiind de la 1 la 10.
De asemenea, o cerință a temei este aceea a pozițiilor spațiale iar aici copiii vor trebui să amplaseze unele elemente conform cerinței educatoarei.
Cum tema se numește „Concertul din zăvoi” am ales să confecționez o machetă pe care copiii să o completeze din aproape în aproape. Am meșterit elementele necesare, conform cerinței. Așadar au apărut:
o rățușcă

un copăcel și doi nori

trei smocuri de iarbă

patru broscuțe

cinci nuferi

 

șapte libelule și zece buburuze

Am confecționat un postament pe care am pictat peisajul necesar iar elementele ce vin adăugate le-am confecționat separat, pentru a da un aspect 3D machetei.
Doar libelulele și buburuzele le-am printat și laminat, asta pentru că dimensiunea lor este prea mică pentru a le putea confecționa din polistiren.
Ceea ce a ieșit m-a bucurat foarte mult. E o machetă vie și frumoasă, colorată, atrăgătoare, dar mai ales utilă.

Aștept cu nerăbdare ecouri de la lecție. Mulțumesc doamnei Mihaela, pentru încredere și colaborare!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – „Concertul din zăvoi” * Activitate matematică la grupa mare”

%d