machetedidactice.com

Școlărel de clasa a V-a – „Minciuni și spioni” de Rebecca Stead

Printre ultimele sosite în biblioteca noastră, mai bine spus a lui Luca, via Clubul de lectură de la școală, se află și cartea Rebecăi Stead, „Minciuni și spioni”.
Așa că nu a mai stat pe gânduri și curiozitatea l-a împins spre lectură dar și spre prima lui recenzie de carte. Până va veni momentul să aibă un blog personal, îl găzduiesc la sectorul lui adică „Școlărel de clasa a V-a”.
Așadar, Luca povestește…

În cartea „Minciuni și spioni” este vorba despre un băiețel de clasa VII-a pe care-l cheamă Georges dar lumea îl batjocorea Gorgeous (Minunatul). George avusese un prieten pe nume Jason, de fapt singurul lui prieten, care din nefericire s-a mutat în alt oraș. Cum era un copil mai retras, a rămas singur nereușind a-și face alt prieten.

La un moment dat în viața lui intră Safer, un băiețel care locuia în același bloc cu el, dar care nu mergea la școală, învățând acasă. Ușor – ușor între cei doi băieți se leagă o prietenie.
Se hotărăsc să facă un Club de spionaj iar personajul pe care îl aleg spre a-l urmări este domnul X, un bărbat care locuia la etajul al patrulea din același bloc. L-au ales pentru că îl considerau un om ciudat, care are multe de ascuns.
Prin diferite tehnici, cei doi detectivi ajung să cunoască mai multe despre vecinul lor. Dar, din păcate, Georges nu știa secretul lui Safer care, de fapt, lucra pentru misteriosul domn, ajutându-l să-și ducă hainele la curățat dar și să-i plimbe cățelul.
În final se dovedește că cel pândit nu avea nimic de ascuns fiind un om normal. Poate vă întrebați dacă cei doi băieți au rămas prieteni, având în vedere faptul că Safer s-a dovedit a fi un mincinos. Dar nu! Georges l-a iertat pentru că, în definitiv, era vorba doar de-un joc și a considerat că Safer mai merită o șansă.
O carte despre prietenie și încredere peste care, dacă nu aveți altă alternativă, vă puteți apleca.

Lasă un răspuns

%d