machetedidactice.com

Școlărel de clasa a V-a – „Black Beauty” Anna Sewell

Astăzi de dimineață, la chioșcul de ziare, mi-a căzut privirea pe un pachet nou. Fiindcă trec zilnic pe la chioșc, achiziționând de acolo presa dar și alte cărți care apar, nu aveam cum să sar cu privirea nou venita.
Într-o pungă erau două piese; o carte cu adaptarea poveștii Black Beauty de Anna Sewell, scrisă în limba engleză. Lângă ea se mai afla un caiet de lucru.

Dar iată prezentarea celor de la Mediadocs Publishing.

Prin intermediul acestei lecturi, cititorii de toate vârstele care doresc să învețe limba engleză vor putea să-și îmbunătățească vocabularul și fluența în citire, urmărind aventurile lui Black Beauty pe tot parcursul vieții sale. Atât profesorii cât și elevii se vor bucura de aventurile și lecțiile de viață prezentate în fiecare capitol.

Seria COMPAS CLASSIC READERS le oferă celor care învață limba engleză la nivel începător și mediu, adaptări accesibile ale marilor opere ale literaturii universale. Fiecare carte este gândită cu grijă pentru a spune poveștile prin intermediul unui vocabular și al unei sintaxe potrivite fiecărui nivel. Fiecare nivel include:

    • teme de discuție înainte și după fiecare capitol
    • un glosar cu termeni cheie
    •  o scurtă scenetă ce se poate juca în sala de clasă.

Alte elemente cheie ale seriei COMPAS CLASSIC READERS:

    •  un caiet de lucru ce vine în completarea fiecărui titlu
    •  un CD MP3

Aceasta este prezentarea seriei și cred că este foarte clară.
În ceea ce ne privește, am achiziționat-o pentru a vedea cum se prezintă conceptul și vreau să spun că este extrem de atractiv. Prețul de achiziție: 19 lei.
Cartea și caietul de lucru sunt tipărite pe o foaie foarte frumoasă, cerată. Poate vă aduceți aminte și ce miros divin au aceste foi. Noi le-am adulmecat îndelung cu o mare plăcere. 🙂

Textul este clar și aerisit fiind însoțit de ilustrații atrăgătoare, acestea fiind semnate de Bun Heag Ung. CD-ul MP3, care se află atașat la finalul cărții este împărțit, la fel ca și cartea, în capitole. În total sunt șapte.                        

Lectura este clară iar cei mici, ori cei care doresc să învețe limba engleză, pot urmări cu ușurință rândurile din carte.

Evident că Luca a citit-o dintr-o suflare pentru ca mai apoi să jucăm o mică scenetă, eu citind personajele feminine iar el pe cele masculine. Sunt frumoase aceste exerciții și dacă replicile sunt rostite cu intonație, ele devin chiar speciale.

În caietul de lucru – workbook – totul este structurat pe capitole. Iată cum sună o parte din cerințele lor:

– are these sentences correct?
– choose the best answer
– draw a line through the word that does not belong in the group. The fill in the blank.
– write the sentences in the correct order
etc.

Noi am petrecut momente bune citind, interpretând ori rezolvând cerințele și a fost foarte frumos. Trebuie să menționez faptul că vor apărea mai multe astfel de povești, fiecare pe alt nivel.

Nivel 1 / cuvinte per titlu (număr mediu)  550/  Cuvinte per nivel 1500
Nivel 2 / cuvinte per titlu (număr mediu)  750/  Cuvinte per nivel 2000
Nivel 3 / cuvinte per titlu (număr mediu)  950/  Cuvinte per nivel 2500
Nivel 4 / cuvinte per titlu (număr mediu) 1150/ Cuvinte per nivel 3000
Nivel 5 / cuvinte per titlu (număr mediu) 1350/ Cuvinte per nivel 3500
Nivel 6 / cuvinte per titlu (număr mediu) 1550/ Cuvinte per nivel 4000

Spor la citit!

Lasă un răspuns

%d