machetedidactice.com

Machete didactice – Un altfel de brâu care să-ți țină cămașa aproape * Varianta de primăvară

Pentru că de multe ori dorințele mele prind contur chiar dacă nu au fost în prealabil rostite, am fost convinsă că la un moment dat voi realiza și un brâu care să țină de cald unei… clase. Clasa, ca o cămașă pentru copiii ce-și ostoiesc setea de cunoaștere în ea.
Așa cum am trecut copaci prin anotimpuri, ori copiii sau vestitele Zâne, m-am gândit și la modalitatea asta de exprimare dar abia acum s-a cerut făcută. Mi-ar plăcea ca ea să se prelungească și în celelalte anotimpuri, în același format dar cu elementele potrivite.
E o machetă migăloasă asta pentru că dimensiunea impune acest fapt: 37 centimetri înălțime nu sunt atât de mulți atunci când pictezi pe polistiren și trebuie să realizezi atâtea detalii mărunte. Lungimea a fost de 380 centimetri. La așa dimensiune nu am ce comenta. 🙂

Asta scriam în decembrie, atunci când dorința asta a venit în întâmpinarea ei. Iar continuarea a venit și ea, firesc! Așa de mult caut firescul în existența mea și a familiei mele pentru că el tinde să dispară, făcând loc acțiunilor, faptelor, cuvintelor pe care nu le doresc.

Acum am pictat niște secvențe specifice anotimpului Primăvara, dar pentru că am învățat din lucrarea precedentă, am evitat ca la îmbinări să mai fie vreun element major. Ce a ieșit îmi place de mor și știu că doamna Alina va lucra alături de copii, pe marginea lor. Sau ajutate de ele.

dscn8239

dscn8244

dscn8252

dscn8256

Am migălit mult, cu infinită pasiune, și am combinat elemente diferite: figurine de fetru, figurine din lemn, figurine din pene, ștrasuri, ace cu moțuri colorate. Și vopselele folosite au fost de mai multe feluri: sidef, neon ori pastel.

Se regăsesc pe acest brâu imagini specifice primăverii dar care să acopere toate lunile care intră în componență. Ce compuneri strașnice vor ieși! <3

Lasă un răspuns

%d