machetedidactice.com

Machete didactice – Freamăt de toamnă

Și uite că am mai intrat într-o toamnă. Strașnică toamnă!
Caldă, bogată, îmbietoare!
Melanjul de sentimente tomnatice mă face să mă întreb, an de an, ce ne-am face fără anotimpuri și înșiruirea lor firească?
Ador căldura și-mi creează o stare de bine și confort dar dacă mă gândesc mai bine nu mi-ar plăcea să fie numai cald. Poate faptul că în ADN-ul meu sunt prezente toate cele patru anotimpuri îmi temperează setea de cald. Știu, vor urma ploi și zile reci, vânturi și burniță dar mă gândesc la umbrele colorate și cizmulițe de cauciuc cu tot soiul de modele, care mai de care mai vesele. La hăinuțe călduroase dar și la un miros inconfundabil de covor de frunze. Chiar și ude, totuși călduroase. La un regal de culori așezate într-o paletă ofertantă de unde nu ai cum să nu poți alege. Poate un roșu turbat ori un ruginiu autentic. Sau dacă iubești mai mult ocru, varietatea de nuanțe este practic infinită. La asta mai ajută și lumina. 🙂
Mă gândesc la seri minunate petrecute alături de puiul meu rămas acasă, la cuibăritul într-un pled moale și pufos, la lecturi cu iz de mere coapte.
Și nu-i așa că-i faină toamna?                                                   20160831_082240

20160831_082608

20160831_084644

Detalii machete; macheta anotimp toamna are dimensiunea de 1 m, iar machetele legumelor și ciupercuțelor sunt la dimensiunea de 26 – 30 centimetri.

 

Lasă un răspuns

%d