machetedidactice.com

Machete didactice – Despre carte

E o grădină mândră, semănată
Cu poezii, cu glume şi poveşti,
Dar nu se lasă lesne vizitată
Decât când stii, copile, să citeşti.

Are pagini colorate
Şi scrie în ea de toate.
Şi cu cât o îndrăgeşti,
Tot mai mult o folosești

Are foi şi nu e pom,
Îţi vorbeşte şi nu-i om,
Dă exemple,sfaturi multe
Celor ce vor să le-asculte!

Eu am un câmp:
Câmpul e alb,
Oile negre;
Cine le paște,
Le cunoaște;
Cine le vede,
Nu le crede.

20160816_222348

Știați că?

Cea mai vândută carte din pentru copii este „Harry Potter”, în 400 milioane de copii. Povestea micului magician cu ochelari a luat naștere pe ruta Manchester – Londra, când autoarei J.K.Rowling i-a venit în minte lumea fantastică a eroului.

Iar cea mai vândută carte non-ficțională este „Jurnalul Anei Frank”, o fetiță evreică de treisprezece ani. 27 milioane de copii au fost vândute de-a lungul timpului.

Cea mai mică carte din lume îi aparține lui Anatol Konenko. Cartea sa cuprinde o versiune a povestirii „Cameleonul”, de Anton Cehov. Aceasta este mai mică de un milimetru pătrat și include trei ilustrații colorate de mână.

Potrivit unor studii efectuate de psihologii americani, oamenii care au deprinderea lecturii pot să ghicească cu mai multă ușurință care sunt sentimentele pe care le au oamenii din jurul lor și, de pildă, își pot da seama mai ușor dacă oamenii le zâmbesc sincer sau fals.

Lectura poate ajuta la vindecarea unor afecțiuni? Se numește biblioterapie și, potrivit cercetătorilor, reduce starea de stres cu 67%, riscul apariției unor boli psihice este redus cu mai mult de o treime, iar unele cercetări au evidențiat faptul că lectura poate fi eficientă în tratarea alcoolismului, a anxietății și a fobiilor.

20160820_170527

20160820_170544

20160820_170550

Detalii machetă; dimensiunea machetei celor doi copii care citesc este de aproximativ 1 metru pătrat. Dimensiunea cărticelelor deschise este de 30X40 centimetri.

Lasă un răspuns

%d