machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Vă întrebaţi cum au petrecut 8 prinţese şi un cavaler ?

Imagine

Am început această vacanţă într-un mod cum nu se poate mai plăcut! După un drum extrem de frumos, aşa ca-ntr-un basm autentic, am ajuns la poalele Tâmpei, pentru a sărbători o minunată fetiţă Mara, la împlinirea a 6 anişori. A fost pentru prima dată când Luca a trebuit să dea piept cu 8 prinţese, toate fiind invitatele sărbătoritei. Lesne de înţeles că a fost foarte greu! Însă a meritat tot efortul. Din capul locului trebuie să specific faptul că Alina, mămica sărbătoritei a reuşit să le creeze fetelor ei o atmosferă de vis, şi când spun asta nu mă refer doar la organizarea acestei aniversări ci la întregul ambient în care-şi duc traiul bobiţele ei. Am umblat destul la viaţa mea şi m-am întâlnit cu multe mămici preocupate de pruncii lor, însă aşa dotare ca în casa acestor fetiţe , eu una nu am mai văzut nicăieri. În nici o grădinită, fie ea de stat sau particulară, în nici o casă în care am avut prilejul să intru şi în foarte puţine… magazine. Practic, atunci când treci pragul acestei căsuţe, simţi că ai intrat într-o lume a copiilor, în care jocurile, cărţile şi jucăriile te învăluie din toate părţile. Nu este pentru prima dată când le-am văzut, mângâiat şi mânuit aceste minunăţii, însă plăcerea şi bucuria este de fiecare dată trăită la cote foarte mari. Poate vă veţi întreba ce anume se poate găsi acolo! Nu comori ce fac cu ochiul oamenilor dornici de bogăţii ci lucruri ce ar bucura orice persoană ce ştie cât de importantă este investiţia în prunci, în educaţia şi  viitorul lor. Nu voi face un inventar al celor văzute acolo, pentru că mi-ar trebui mult spaţiu şi multe zile de lucru, însă vă voi arăta cum am trăit alături de Luca, Ioana şi Mara aceste zile, alternând activităţi pe cât de frumoase pe-atât de utile. Am cerut permisiunea Alinei de-a vă arăta aceste minunăţii, asta pentru a nu deranja decât atât cât este permis. Tot prin bunăvoinţa ei vă pot afişa şi link-urile unde puteţi achiziţiona aceste jocuri, poate vor fi doritori sau măcar curioşi să vadă despre ce este vorba.

Imagine

DSC_4213

Seria Nikitin a fost creată de doi soţi de origine rusă pe nume Boris şi Lena Nikitin , care şi-au crescut cei şapte copii cu credinţa în abilitatea naturală de a învăţa şi de a se adapta la mediul înconjurător. Ei şi-au transformat casa într-un loc în care joaca şi învăţătura se completează şi au creat conceptul  “Build Up Games”. Materialele familiei Nikitin au fost concepute pentru a ajuta copiii să-şi dezvolte abilităţile, să-şi construiască propriile personalităţi, simţul de percepţie şi să-şi antreneze puterea de concentrare. Un aspect important al acestor materiale este creşterea în dificultate. Copiii progresează treptat de la uşor la greu stabilindu-şi propriul ritm de dezvoltare. Materialele lor sunt potrivite pentru copiii începând cu vârsta de 3 ani, până la vârsta maturităţii. Sunt folosite de ceva timp cu un real succes de un număr foarte mare de grădiniţe şi şcoli dar şi în terapii.

Joc Nikitin Joc Nikitin Joc Nikitin Joc Nikitin Joc Nikitin Joc Nikitin

Tot de la prietena mea Alina ştiu că o parte din aceste jocuri se găsesc şi pe elefant.ro. Aşa cum vă spuneam, având acces la ele şi cu Luca într-o dispoziţie numai bună, ne-am jucat o bună bucată de vreme. Alături de noi, cele două fetiţe au desenat şi colorat foarte, dar foarte frumos.

DSC_4209   DSC_4212

DSC_4214

DSC_4218  DSC_4224

DSC_4226  DSC_4230

Un alt joc extrem de interesant este Camelot Junior, pe care îl găsiţi pe elefant.ro iar asupra lui s-a insistat mai mult. Este o străşnicie de joc, de care nu se mai satură nici copiii, dar nici părinţii lor.

DSC_4235   DSC_4238

DSC_4239

Am avut posibilitatea să le urmăresc atât pe Ioana cât şi pe Mara cu câtă plăcere desenează şi colorează iar acest lucru l-am apreciat foarte mult deoarece nici Luca dar nici Răzvan, nu îndrăgesc această îndeletnicire. Fetele sunt foarte iscusite şi la acest capitol, iar aici tot meritul părinţilor este, în special al mamei, deoarece ea petrece mai mult timp cu ele.

DSC_4211  DSC_4229

DSC_4220

Revenind la aiversare, invitatele Marei au pictat un set de ouţe cu personaje din desene, iar această activitate a mai domolit puţin din desfăşurarea de prinţese şi zâne, caleşti şi ponei, rochiţe şi fundiţe. Luca a gestionat destul de greu această situaţie şi nu de puţine ori a trebuit să domolesc şiroaiele de lacrimi. Am avut scurte perioade în care am analizat alături de el, ceea ce se întâmplă, pentru că a fost pur şi simplu copleşit de atâtea fetiţe. Dar important a fost că până la urmă împreună, am reuşit să gestionăm aşa cum se cuvine această nouă ipostază cu care a trebuit să dea piept.

DSCF8887

DSC_4243

DSCF8888

DSCF8891

DSCF8894

Însă activităţile noastre nu s-au oprit aici ci au continuat, evident că după încă o repriză de joacă, dans şi mişcare susţinută, cu ultima rundă creativă ce a constat în alcătuirea unui tablouaş, după model, cu ajutorul seminţelor. Ei, aici am avut un real succes pentru că toţi participanţii cu excepţia unei singure fetiţe, au dorit să lucreze. Aşa că a ieşit un atelier bun de dat ca exemplu!

DSCF8899  DSCF8902

DSCF8905

DSCF8904

DSCF8907

Tablouaşul de mai sus este cel confecţionat de sărbătorită şi chiar dacă el nu este încă terminat, demonstrează cât este de îndemânoasă această fetiţă de doar 6 ani.

Ar mai fi multe de spus  la superlativ despre această aniversare atât de frumoasă, la care am avut minunata inspiraţie de-a veni. Chiar dacă Luca a gestionat mai greu o parte din clipele petrecute, atunci când a venit vremea să plecăm, nu se mai dădea dus.

Mă bucur grozav că destinul m-a adus alături de acestă minunată mămică şi prietenă, cu atât mai mult cu cât vieţile noastre au provocări diferite, datorită faptului că ea are două fetiţe iar eu am doi băieţi. Îi spun şi aici, că o admir foarte mult pentru felul în care a ales să-şi crească copiii şi pentru determinarea în a căuta şi realiza o îmbinare atât de frumoasă între grădiniţă şi casă, neexcluzând-o pe prima.

Spre deosebire de copiii mei care sunt înclinaţi mai mult spre partea teoretică decât cea practică, aceste două bobiţe au abilităţi motrice foarte bine dezvoltate pentru vârsta lor şi crează lucruri minunate.

Tot ceea ce le doresc tuturor, atât părinţilor cât şi copiilor, este multă sănătate şi tihnă pentru a se bucura de tot ceea ce au!

P.S. Trebuie să spun, că la un moment dat la petrecere a venit şi un băieţel de 3 ani, iar Luca a fost extrem de încântat atunci când l-a văzut. Însă fiind aşa de mic, nu a reuşit să-l ajute prea mult în faţa atâtor prinţese! Erau într-o evidentă inferioritate numerică!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activităţi educative copii – Vă întrebaţi cum au petrecut 8 prinţese şi un cavaler ?”

%d