machetedidactice.com

Activități educative copii – Mai meșterim câte ceva în așteptarea Paștelui

O activitate așa, ca de vineri seara, a fost aceea a meșteririi unor lucrușoare cu care să întâmpinăm Paștele dar și care să ne aducă mai multă culoare și bucurie. Modele sunt infinite, materiale nici nu mai pomenesc singurul impediment în cazul unora este lipsa de timp.
Noi ne-am găsit timp, și aici mă refer mai mult la mine, și pe lângă perioada alocată alegerii unui model la care să vibreze și copilul a mai fost și acela al manufacturii propriu-zise. Dar a fost plăcut pentru că iar am vorbit mult, de parcă spuneai că nu ne-am mai văzut de cine știe când. Cred că beneficiul acestor tipuri de activități este acela al discuțiilor care se țes în timpul lor. E un prilej când ies la iveală întâmplări petrecute la școală de care copilul nu a dorit să vorbească sau diferite apostrofări.

Așadar, am pregătit cele necesare și anume:

benzi de mătase și dantelă de diferite dimensiuni, culori și modele
șablon ouțe de diferite dimensiuni (activityvillage.co.uk)
hârtie colorată de diferite culori
pistol de lipit cu silicon
foarfece
ștrasuri

b5bab86ff75039297dd14154ea8b4fb4

Ce am făcut practic. Am lipit aceste benzi, așa cum am dorit iar acest lucru l-am făcut cu ajutorul pistolului de lipit cu sicilon. Cu bandă dublu-adezivă nu ar fi stat așa de bine.

Craft ouțe de Paște

După ce benzile au fost lipite, am decupat surplusul, așa rămânând forma de ouț pe care o doream. Fiecare a făcut mai multe ouțe de diferite dimensiuni. Luca a fost extrem de încântat de oul lui tricolor dar și cu elemente brâncușiene, pe care-l consideră cel mai frumos dintre toate. 🙂
Cred că are dreptate!

Craft ouțe de Paște1

Bineînțeles că nu m-am putut abține și am mai încercat și alte modalități de a împodobi ouțul. Iată ce a ieșit.

Craft ouțe de Paște2

Cum am făcut? Pe o bază de silicon am montat, repede pentru a nu se întări, ștrasuri. Mi-a plăcut găselnița asta.

După ce am terminat de confecționat ouțele, le-am fixat pe niște stegulețe din carton colorat. Am adaptat după dimensiunile pe care le aveam. Șablonul îl găsiți mai jos.

DSCN7403

Rezultatul final al activității noastre tronează deja la loc de cinste. Ați apucat să confecționați ceva pentru această mare sărbătoare? Dacă da, ne arătați și nouă?

Craft ouțe de Paște3

Lasă un răspuns

%d