machetedidactice.com

Machete didactice – O lecție de grad I despre poluare și efectele ei

Aș fi dorit ca descrierea mea să fie mai bogată în amănunte, măcar să poată răzbate încântarea cu care am lucrat acest proiect.

Treaba stă cam așa: o lecție de grad I în care doamna Irina a creat o poveste despre o întâmplare nefericită ce a avut loc pe o mare sau un ocean. Acolo, viețuitoarele erau liniștite și fericite până un vapor a eșuat iar din el s-a scurs combustibilul, otrăvind totul în jur.

A trebuit să reconstitui acest mediu iar pentru asta am confecționat un soi de acvariu, însă fără a avea o latură: cea din față.

20160223_091032

Am pictat tot ambientul marin și aici mă refer la plante, stânci și câteva animăluțe. Personajele urmau să intre în scenă, aduse de doamna educatoare pe măsură ce povestea era rostită.

20160223_091046

20160223_091111

Pe laterale doamna a dorit să fie un soare și un nor și dacă asta a fost cerința, m-am conformat. 🙂

20160223_091032

Se observă prezența unor ațe ce traversează acvariul. Pe acestea vor fi puse personajele, iar ele vor fi montate pe niște fire de sârmă (ca cea folosită la florărie pentru a fixa florile). În fotografia de mai jos se observă simularea făcută de mine prin folosirea a doi peștișori: unul de culoare galbenă și unul roșu. Pentru a se sugera poluarea, peste acest ansamblu s-a așezat un voal de mătase de culoare închisă.

20160223_090722

Pentru ca totul să fie cât mai aproape de realitate, am lipit pe fundul mării tot felul de scoici, melci sau ghiocuri dar am mai plantat și diferite alge. Doamna Irina a fost foarte încântată de ceea ce a ieșit, la fel ca și mine, dar nu am apucat să mai vorbesc cu dumneaei pentru a ști rezultatul inspecției finale. Dar mulțumesc pentru provocare pentru că bine mi-a mai făcut. Tot ce este legat de mare, pentru mine reprezintă ceva de suflet. Iubesc marea necondiționat și mi-aș dori o casă pe malul ei. Zbuciumul valurilor și mirosul marin au un efect terapeutic de care nu m-aș mai sătura. Niciodată! Și aș lua câțiva oameni alături de mine. Se știu ei care. 🙂

Lasă un răspuns