machetedidactice.com

Activități educative copii – The red book

This book is about a book.
A magical red book without any words just like the one in your hands right now. So what are you waiting for?
Turn the page to experience a new kind of adventure through the power of story.

red-book-front-and-back

In illustrations of rare detail and surprise, THE RED BOOK by Barbara Lehman  crosses oceans and continents to deliver one girl into a new world of possibility, where a friend she’s never met is waiting. And as with the best of books, at the conclusion of the story, the journey is not over.

Cartea fara cuvinte1

O super carte am găsit, din nou, la Alina, minunata mea prietenă care a înlesnit pentru a nu știu câta oară o activitate numai bună de pus la suflet. Am făcut o poveste și alături de fetița ei cea mare și s-a dovedit a fi foarte gustată ceea ce m-a determinat să-l provoc și pe Luca. Mai întâi a fost în limba română dar am avut buna inspirație de a duce proiectul mai departe. Mă refer la faptul că întâlnirea cu doamna de engleză a prilejuit o oportunitate ce nu putea fi ratată aceea de a lucra în limba engleză, sau și în limba engleză. Am încercat și noi dar parcă altfel se leagă cu ea. Iar eu nu pot decât să mă bucur.

Cartea fara cuvinte2

Interesant este că Luca a optat pentru mai multe episoade, așa lucrând mai mult timp și mai în detaliu. După prima sesiune doamna m-a întrebat ce carte citesc pentru că Luca s-a inspirat din ea, pentru că l-a impresionat foarte tare și este vorba de „Sticletele”, din care i-am povestit câteceva după ce a tot auzit laudele pe care i le-am adus.

Iată începutul:

It is a cold winter night. All the city’s tall buildings are wearing a fluffy scarf made of snow. One day the streets of the city there was a shy boy who found a red book. That book hid behind its pages a sad story. In that story, there was a mother and a boy. That mother went to school to take him home because she was afraid of the snow storme it was about the start. They went to the museum. At the museum the mother told him a little something about the pictures.

Ce va fi, vom mai vedea. Important este că are parte de noi provocări. Iar doamna de engleză este și ea, super încântată.

Așadar vă invit să lucrați și voi. Cu siguranță vor ieși niște povești numai bune de adunat într-un volum. 🙂

12540209_1267461649936714_354831351_n

Lasă un răspuns

%d