machetedidactice.com

Activități educative copii – Provocări ale Calendarului de Advent. Felicitări cu reni nostimi

Pentru că programul nostru este mai încărcat decât era anul trecut, activitățile la care ne-am gândit pentru Calendarul de Advent nu au fost atât de elaborate, ele putându-se parcurge într-un timp foarte scurt. Așa am optat pentru citirea de poezii sau povestiri de sezon ori activități practice care să-i facă o oarecare plăcere copilului. Nu mai pomenesc de partiturile pentru pian, asta pentru că vorbesc de ceva foarte, foarte drag. Acum!

Am găsit un model foarte frumos de felicitare, și m-am gândit că și copilului îi va face plăcere să-l confecționeze. Pentru asta am pregătit cele necesare și am trecut la treabă. Elementele principale au fost cojile de la alune.

20151204_153515

Pe lângă vedetele noastre, alunele, am mai avut nevoie de panglici de mătase, bandă scotch cu motive de Crăciun, strasuri autoadezive, pistol cu silicon, trimer pentru hârtie, carton colorat… răbdare și îndemânare. Am tăiat alunele și ne-am pus pe treabă, fiecare confecționându-și felicitarea după bunul plac.

Advent 7 felicitări reni

Luca a îndrăgit ideea de a lucra cu aceste materiale și chiar a avut chef. A făcut mai multe variante și s-a jucat cu materialele așa cum a dorit fără a-l influența eu în nici un fel.

Advent 7 felicitări cu reni

Eu am privit și m-am bucurat.

Advent 7 felicitări 1cu reni

Adevărul e că sunt foarte nostini și numai privindu-i, zâmbetul îți răsare pe chip. Nu-i așa?

Lasă un răspuns

%d