machetedidactice.com

Activități educative copii – Bunicul Leu

Iată că Moșul de la școală a adus în atenția noastră această poveste. Face parte din colecția în care veți descoperi și titlul „Adio, bursuc!”, despre care am povestit aici. De această dată este vorba despre „Bunicul Leu” de Julia Jarman și Susan Varley. Dacă nu o aveți dar o doriți, o găsiți pe elefant.ro la un preț prietenos. 🙂

Scenariu s-a repetat, oarecum. A citit-o dintr-o suflare și m-a rugat să fac și eu același lucru.

Bunicul Leu – video

bunicul-leu_1_fullsize

Sinopsisul cărții spune:

Lenny îl iubește pe bunicul său, Regele Leu. Așa că atunci când acesta începe să fie confuz și să uite lucruri, Lenny se îngrijorează. Oare îl poate ajuta pe bunicul Leu să-și recapete memoria punând la cale vizita unor vechi prieteni?

O poveste înduioșătoare despre relația specială dintre bunici și copii, care trece dincolo de gravitatea unei boli precum demența senilă și de suferința pe care o aduce cu ea vârsta înaintată.

Și dacă ați citit rândurile scrise la articolul „Adio, bursuc!”, veți înțelege și mai bine despre ce anume vorbesc.

Cred că întotdeauna a fost nevoie să ne bucurăm de bunici, de ceea ce ne pot ei povesti. Istorisirile lor poate le găsim în cărți dar modul în care sunt rostite au implicații emoționale necuantificabile.

Cartea este încadrată în grupa de vârstă de 4-7 ani însă nu greșesc atunci când afirm că se poate citi la orice vârstă. Pentru că percepția e diferită, ori de puțină sensibilitate și reflecție avem nevoie cu toții. Inevitabil ne gândim la lucrurile bune pe care le-am făcut, dacă am reușit să ajutăm pe cineva sau dacă am putut învăța pe alții. Și dacă nu este bine să acționăm de așa manieră încât, dacă nu putem face un bine, măcar să nu facem rău.

Pentru a încuraja, impulsiona, a da încredere nu este nevoie de investiții financiare ci de o atitudine adecvată. Iar ăsta este un moment minunat pentru a începe, sau a mai repeta acest exercițiu.

20151219_190014

Mă gândeam să închei așa:

Bătrâneţea este vârsta renunţărilor şi-a umilinţei.
Ileana Vulpescu

dar parcă îmi place mai mult varianta aceasta:

Ca să ai o bătrâneţe lungă, trebuie să începi să fii bătrân foarte devreme.
Cato cel Bătrân

Lasă un răspuns

%d