machetedidactice.com

Activități educative copii – Tangram pentru toate vârstele

Iată că ziua a 3 a adus cu ea câteva activități ce țin de abilitățile practice și ce anume poți realiza cu ajutorul lor. Noi nu suntem la un capitol prea îndrăgit pentru că lui Luca nu-i prea plac, dar dacă-l pândesc pot găsi momente în care este dispus să facă și ceva de genul. Pentru că la școală s-a mers pe îndrumătorul de la Lidana, l-am folosit și noi la maxim. Este evident că nu suntem la prima abordare iar ceea ce am mai confecționat puteți vedea aici și aici.

Manualul pentru clasa a IV este unul foarte frumos realizat, conține idei interesante și toate materialele necesare executării lor. Prețul unei mape, care cuprinde manualul și materialele, precum am spus, este de 24 lei (dacă mai țin eu bine minte).

img306

De această dată am lucrat un Tangram și cred că este o activitate foarte potrivită pentru orice vârstă. Pentru a putea confecționa și voi aceste felicitări, atașam instrucțiunile pe care dacă le urmăriți pas cu pas veți realiza felicitări numai bune pentru această perioadă: un brăduț, o lumânare sau o căsuță, numai bune pentru împodobit.

img294 img297

img295

Tangramul este un joc de tip puzzle constând din 7 figuri geometrice (obținute dintr-un pătrat) ce trebuie aranjate pentru a realiza diferite forme care să sugereze figuri umane, animale, obiecte etc.Iată ce a reușit Luca să facă cu ajutorul acestor figurine. Alegerile i-au aparținut în totalitate.

Tangram Luca 23 nov 2015

Tangram Luca 23 nov 20151

Tangram Luca 23 nov 20152

Am confecționat și eu una, asta pentru a lucra în echipă și a avea mai mult spor. Iată ce a ieșit în ceea ce mă privește. 🙂

20151204_145249 20151204_145432

Eu am folosit alte materiale printre care: bandă de mătase cu picățele, hârtie cu imprimeu de sezon, carton negru gofrat, pix cu gel argintiu dar am păstrat ideea, aceea de a folosi o figurină făcută tangram. Am dorit să vă arăt ce efect are și ce frumos se vede. Spor și multă inspirație!

Lasă un răspuns

%d