machetedidactice.com

Activități educative copii – Despre cărți care-ți intră în casă la momentul potrivit

Ați putea spune că orice carte care-ți trece pragul este binevenită, și așa și este, însă sunt momente când ele se potrivesc „mănușă”. Așa a fost la noi cu ultimul atlas, ce a sosit taman când copilul avea la geografie tema despre hărți. Nu putem mânia pe Dumnezeu și trebuie să recunosc cu bucurie, că suntem posesorii unei biblioteci destul de „echipată”, dar parcă sunt momente în care tot îți mai trebuie câteceva. Și ce dese sunt aceste momente! Cu toate acestea încerc să-mi țin în frâu apucăturile și achiziționez ceea ce consider că ne trebuie cu adevărat. Ofertele sunt atât de multe, că-i extrem de ușor să derapezi. Și da, derapez și eu, dar timpul m-a învățat să-mi țin echilibrul și să pot spune: „ Stop!”

Cartea despre care doresc să vă vorbesc se numește „Cum citim hărțile”, și face parte din colecția Exploratorii lumii. A apărut cu ziarul Gazeta sporturilor, prețul ei fiind de 21 lei.

E frumoasă, are copertă cartonată, foile cerate, informații scurte și la obiect. Un vocabular accesibil însoțesc imaginile foarte frumos redate.

Despre hărți – Cum să le citim și înțelege – video

20151115_185500

Veți descoperi tot felul de hărți: de la formele de relief, la cele în care este redată clima, ori hărți despre faună, floră dar și transporturi. Deasemenea sunt descrise și câteva craft-uri pe care le puteți realiza lesne, alături de copil. Ori, dacă-i mai îndemânatic, le poate confecționa și singur.

Despre hărți clasa a IV-a

Am aflat ce sunt semnele convenționale și cum anume ne ajută ele, ce este o legendă și ce cuprinde ea. Tot din cartea nouă achiziționată am putut rezolva și niște chestionare dar și inspecta o hartă cu o dimensiune considerabilă (170cmx 60cm).

Despre hărți – clasa a IV-a – video

Despre hărți clasa a IV-a1

O completare binevenită unei lecții de geografie de clasa a IV-a. Așteptăm să vedem ce va urma. Spor la învățat!

Lasă un răspuns

%d