machetedidactice.com

Activități educative copii – Reading in english + CD * The Snow Queen and Thumbelina

Copiii mei nu au îndrăgit poveștile citite de alții. Am încercat de-a lungul timpului să le aduc în atenție diferite texte, unele dintre ele având atașate CD-uri, dar sorții nu au fost de izbândă. Nu am disperat, cu toate că m-ar fi scutit, măcar din când în când, de lectura zilnică. Viața noastră a urmat cursul firesc dar nu am ezitat în a achiziționa cărți ce aveau și CD-uri, asta pentru că ele, cărțile, erau frumoase și meritau să stea în biblioteca noastră.

Și iată că zilele trecute au poposit în casa noastră două cărticele apărute la editura litera mică: The Snow Queen și Thumbelina din categoria Citim în engleză + CD.

crăiasa

Degețica

motanul

Cărțile sunt foarte frumoase, au un format de 210x210mm, 32 de pagini și o foaie cerată, minunată la pipăit. Ilustrațiile sunt semnate de Natalia Suboceva pentru Degețica, Anna Vlasova pentru Crăiaza Zăpezii iar pentru Motanul încălțat nu știm cine pentru că nu am achiziționat cartea. Încă.

Aceste cărți conțin textele poveștilor în limbile engleză și română dar și vocabularele în cele două limbi.

 

img273

img274

Versiunea în limba engleză este citită de un vorbitor nativ iar cea din limba română de Margareta Pâslaru. De fiecare dată când se trece la pagină nouă, se aude un clinchet de clopoțel, pentru că micul cititor să întoarcă pagina.

Snow queen Litera mică – video

Și, de această dată, s-a ascultat cu atenție și mare plăcere. Apoi, Luca a citit textul singur.

20151105_190758

20151105_190908

Considerăm că aceste cărticele merită achiziționate. Drept pentru care vi le aducem în atenție. Spor la citit și vorbit. 🙂

Lasă un răspuns

%d