machetedidactice.com

Machete didactice – Are vreo importanță cum arată sala de mese dintr-o grădiniță?

Da, eu zic că are și nu una minoră. Dealtfel tot ceea ce are legătură cu copiii este important. Că vorbim despre sălile unde își desfășoară activitatea copii, de cele în care mănâncă, de locurile destinate jocurilor sportive dar și de toalete, toate trebuie să arate într-un anumit fel.

Cea mai importantă este igiena care trebuie să fie prezentă peste tot. Curătenia face viața în colectivitate mai frumoasă dar și continua. Îmbolnăvirile fracționează frecvența și aduc mari bătăi de cap atât părinților cât și educatoarelor.

O componentă la fel de importantă o constituie atitudinea părinților, a unora dintre ei, care-și aduc copiii la grădiniță bolnavi fiind. Este o mare iresponsabilitate față de ceilalți copii, știind că în acest mediu bolile se transmit mult mai ușor, datorită faptului că cei mici bagă mânuțele și jucăriile în gură.

Revenind la ambientul în care acești copii își petrec cea mai mare parte din zi, fiind aduși la ora 7.30 – 8.00 și luați acasă după ora 16.00, consider că el nu poate fi lăsat chiar la voia întâmplării.

Desenele frumoase, echilibrate, culorile luminoase toate contribuie la bunul mers al zilei. Fiecare va alege după propriul gust dar și după buget, însă dacă se discută cu părinții se pot face parteneriate trainice și cu bătaie lungă. Sumele alocate nu sunt de nesuportat, iar întrebuințarea materialelor pe parcursul mai multor ani, face investiția să merite și să se amortizeze în scurt timp.

Astăzi vă voi arăta niște machete menite a înfrumuseța o sală de mese, la o grădiniță cu program prelungit. Sper să vă placă și să vă smulgă un zâmbet! Mulțumesc frumos celor care au înlesnit confecționarea lor.

DSCN4720 DSCN4721 DSCN4722

Această machetă are o dimensiune considerabilă, având aproximativ 2 metri pătrați. În ceea ce privește ceanicul și a ceșcuțele acestea au 1 metru lungime și 50 centimetri lățime.

DSCN4724 DSCN4725 DSCN4726

Cei doi ștrumfi au înălțimea de 70 centimetri și se potrivesc de minune într-o sală de mese.

DSCN4732 DSCN4735

Căpșunica nu putea să lipsească din acest ansamblu. Face un tort, cu căpșuni, cu siguranță foaaarte delicios. Dimensiunea machetei este de 1 metru înălțime.

DSCN4729 DSCN4730

Îmi doresc să aveți noroc și pruncii dumneavoastră să ia masa într-un cadru de vis. Poftă mare, la mâncare și povești!

Lasă un răspuns

%d