La Cunoștințele despre natură s-a ajuns la un moment dat și la capitolul în care se vorbește despre viața pe baltă. Nu de puține ori am discutat și noi pe marginea acestui subiect, mai ales că Luca este și un mic pescar, aflat la începuturi, dar care a înțeles și a văzut îndeaproape viața din acest mediu.
Eu nu sunt pasionată de această îndeletnicire dar am fost bucuroasă că Luca a putut experimenta alături de tatăl lui aceste lucruri. Odată, chiar s-au trezit la ora 5 dimineața pentru a prinde un loc cât mai bun pe baltă.
Și pentru că a existat și o captură de pește, plăcerea a fost și mai mare iar peștele extrem de gustos. 🙂
Spuneam că am mai vorbit despre baltă mai ales că noi avem aici, în zonă, un iaz foarte frumos „Nada florilor”, iar pașii noștri s-au plimbat de multe ori pe acolo. Am realizat și un craft, în anii trecuți, extrem de frumos, pe care copilul l-a dus mai apoi la școală, ca o completare a aceleași teme. Puteți citi detalii despre confecționarea lui aici.
Luca a citit ce s-a predat în clasă, am vorbit pe marginea informațiilor celor care nu-i erau prea clare, am urmărit diferite materiale video și ne-am documentat mai în amănunt. Nu am uitat nici de vizitele la Muzeul Antipa, acolo unde se pot vedea diferitele specii de păsări în mediile lor de viață.
Îmi plac aceste discuții, mai bine zis, ne plac. E mult dinamism verbal dar și mult freamăt. Acela de a descoperi noutăți.
La portofoliul din carte se sugera poezia lui Vasile Alecsandri, „Balta”, pe care am căutat-o și noi pentru a putea fi citită de către copil. Și nu numai de el. 🙂
Balta de Vasile Alecsandri – video
Despre lintiță am aflat muuulte lucruri interesante, pe care merită să le știți și voi.
Cam atât. Spor la învățat!