machetedidactice.com

Machete didactice – Suntem mari, suntem mari/ Noi acum suntem școlari

Vine! Se apropie cu pași repezi începutul școlii.

Pentru unii, acest lucru se întâmplă întâiași dată. Pentru alții, reprezintă o continuitate. În ambele cazuri există emoția unui început.

Materiale didactice august 2015

Dar, cei care trăiesc la cote maxime acest fapt sunt cei mai mici dintre școlari. Boboceilor din Clasa pregătitoare le bate inimioara de se aude de la intrarea în sala de clasă. La fel vibrează și părinții. Poate dascălul să fie cel care are menirea de a mai stăvili această avalanșă de sentimente. Însă acestea sunt diferite de la persoană la persoană. Toți ne dorim ca pruncului nostru să-i placă școală, cartea și tot ceea ce implică ea. Sau poate ne dorim a vedea la ce materie anume rezonează cel mai bine. Ideal ar fi, ca părinții și învățătorii să formeze o echipă, în adevăratul sens al cuvântului și să stabilească cum trebuie de procedat pentru că cel mic să privească noua activitate pozitiv și constructiv.

Materiale didactice august 20151

Speranțe, dorințe, vise…

Trebuie să pornim la acest drum plini de încredere și de optimism. Cu siguranță, pe parcurs lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal. Trebuie doar să vrem. Cu adevărat, să vrem!

Materiale didactice august 20152

Noi acum suntem școlari – cântec

Ora-i de plecat la școală
Veseli am ieșit și noi
Spre străduța școlii noastre
Ne-ndreptăm cu pași vioi

Refren:
Suntem mari, suntem mari,
Noi acum suntem școlari

Uita-te ce bine-mi șade
Cu ghiozdan și-abecedar
De la mama am ghiozdanul
Cartea am primit-o-n dar

Refren:

Lasă un răspuns

5 gânduri despre “Machete didactice – Suntem mari, suntem mari/ Noi acum suntem școlari”