machetedidactice.com

Activități educative copii – Despre week-end-uri prelungite și temele aferente

1 Mai. Sărbătoare. Multe dintre familii au plecat, în acest sfârșit de săptămână prelungit, pentru a se relaxa.

Brasov 1 mai 2015

Poate pentru mulți dintre noi este un prilej ca familia să se reunească, având în vedere că mulți dintre părinți au activități ce necesită deplasări lungi și costisitoare.

Se fac pregătiri pentru ca aceste câteva zile, petrecute la malul mării, sau de multe ori la prieteni dragi, să reprezinte momente de relaxare, de reîncărcare a bateriilor.

Dar, hai să lăsăm nițel deoparte deplasarea în sine cât și scopul ei și să ne gândim la ceea ce se întâmplă luni, atunci când școlăreii se reîntorc la treabă. Păi, cei mai mari de clasa pregătitoare vor trebui să aibă temele făcute. Și, cine face temele alături de copil? Cred că răspunsul, în majoritatea cazurilor, este mama.

Personal, de când au intrat copiii în școală, nu a existat dată să plecăm de acasă, fără a avea și ghizdanul, cu toate cărțile, după noi. Poate părea nelalocul ei această manifestare, însă, dacă te reîntorci acasă duminică seara, după câteva zile de vacanță, iar a doua zi trebuie să mergi la școală, cum te prezinți? Cu temele nefăcute? Evident că nu!

Așadar, printre plimbări și drumeții, printre jocuri și trăiri noi alături de prieteni reîntâlniți, mai strecurăm, cu destule insistențe și temele pentru ziua de luni. Este un exercițiu pentru care ai nevoie de muuultă răbdare, pentru că, atunci când rostești aceste cuvinte, se găsesc destui binevoitori care să intervină. Dealtfel, ei spun că sunt bine intenționați și poate așa și este, dar în economia desfășurării evenimentelor de multe ori lucrurile se comportă diferit.

Nu cred că vă este complet necunoscută imaginea unor mame ce lucrează alături de pruncii lor, în timp ci tații stau la un șpriț. Că unii dintre ei mai comentează, asta este altă discuție pe care nu doresc a o dezvolta. 🙂

Așa, datorită lecției de la limba română, acolo unde a fost de scris o compunere cu final dat, Luca a ajuns să scrie despre Stela, pisica minunaților noștri prieteni. Ne-am bucurat și noi de giumbușlucurile ei și am avut posibilitatea să ne liniștească cu torsul ei. Nu degeaba se spune că prezența unei pisici are rol terapeutic.

Brasov 1 mai 20151

Stela, o pisică năzdrăvană

Stela este pisica prietenei mele Mara. De câte ori vin la Brașov îmi face plăcere să mă joc cu ea.

Dar la ultima întâlnire am aflat că Stela a avut parte de o pățanie.

A plecat de acasă și a hoinărit pe străzi, de una singură, până a dat de o haită de câini. Aceștia au încolțit-o dar ea a fost vitează și s-a apărat. Dar un cățel mai mare și mai fioros a mușcat-o de lăbuță.

Biata Stela, abia a reușit să scape! Din lăbuța ei curgeau picături de sânge. A început să fugă.

Când a zărit lumina de la fereastra casei, a răsuflat ușurată și a scos un miorlăit moale.

Asta este compunerea lui Luca. Unde mai pui că toată această întâmplare s-a petrecut aievea.

Și nu au fost singurele teme ale copilului, existând mai multe materii care au avut cerințe de rezolvat. Dar, important este că am mai petrecut un 1 Mai. Iar el a avut tot soiul de ingrediente, frumoase, plăcute, bune de povestit pentru mai târziu.

Dacă aveți altă modalitate, mai soft, pentru a rezolva această situație, să ne dați de știre și nouă. Petrecere frumoasă, vă dorim!

Lasă un răspuns