machetedidactice.com

Activități educative – Cățelușul șchiop sau… despre bunătate, sub altă formă

Zilele acestea am tot vorbit despre bunătate, asta pentru că spiritul Crăciunului deja plutește în aer. Și nu numai acesta a fost motivul ci și temele pe care le are copilul în materia școlară la disciplina Educație civică. Despre acest manual am vorbit mai pe larg aici. A fost o continuare a activității începute atunci când Luca a citit Bunătatea își caută stăpân, iar cum am abordat noi această temă puteți urmări aici.

De această dată a fost vorba despre Cățelușul șchiop, personajul principal al poeziei cu același nume, scrisă de Elena Farago. Nu cred că este multă lume care să nu știe această poezie iar mesajul ei este foarte clar: despre bunătate.

Luca Catelusul schiop1

Motiv pentru a aduce în atenție și noțiuni precum opusul bunătății, adică răutatea, dar și despre regret sau răzbunare. S-a răspuns la mai multe întrebări pe care le-am adunat într-o fișă.

În această fișă, o cerință a fost aceea legată de sinonimele cuvintelor bunătate și răutate. Tot aici veți găsi și câteva lămuriri legate de adjective. Fișa despre care vă vorbesc, mai bine spus fișele, le-am atașat mai jos.

Fișă de lucru clasa a III sinonime și adjective Cățelușul șchiop

Am dorit a vorbi despre adjectivele legate la tema de astăzi și am vrut ca ele să fie scrise pe un cățeluș, dalmațian, asta pentru a face activitatea cât mai atractivă și mai interesantă. Copilul a gustat provocarea mea și a lucrat cu drag. E drept că și subiectul a fost extrem de ofertant.

img312

Luca Catelusul schiop colaj

Poate dacă vorbim mai mult despre fapte bune, despre cum să ne purtăm cu semenii noștri, dar și cu animalele și plantele din jur, câștigul este mai mare și ce-i mai important, pe termen lung.  Atitudinea pe care o vor avea copiii noștri atunci când vor deveni adulți, ține în primul rând de noi, părinții. Școala vine ca o completare a acestui fapt. Ori societatea românească tare mare nevoie mai are de oameni de acest fel. Cei din cealaltă categorie tind să ne sufoce!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative – Cățelușul șchiop sau… despre bunătate, sub altă formă”

%d