machetedidactice.com

Machete didactice – Ce legătură poate fi între Târgul de carte Gaudeamus și două coșuri

Zilele acestea, Târgul Internațional de carte Gaudeamus acaparează toată activitatea culturală din țară. Poate ați fi înclinați să spuneți că din București, locul unde se desfășoară, mai exact  în Pavilionul Central Romexpo, în perioada 19 – 23 noiembrie, dar nu este așa pentru că mulți oameni din afara capitalei au fost prezenți. Ca să vă faceți o părere a ceea ce a însemnat în primele trei zile acest târg, trebuie menționat faptul că, deja i-au trecut pragul peste 42.000 de vizitatori.

Această ediție, a XXI-a a oferit vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale și profesionale, iar numele scriitorilor care și-au lansat noutățile, este răsunător. Pot aminti de Andrei Pleșu, Horia Roman-Patapievici, Dan.C Mihailescu, Emil Brumaru, Lucian Boia, Nora Iuga. Lista este foarte lungă și acoperă o paletă de preferințe în care, cu siguranță, vă regăsiți.

Am urmărit cu interes ceea ce s-a scris despre acest minunat eveniment și, pot spune cu mâna pe inimă, că taaaaare mi-ar fi plăcut să văd pe viu această desfășurare de forțe. Îmi închipui mirosul inconfundabil de tipăritură, bogăția de culori și imagini, texturile materialelor din care au fost confecționate aceste cărți. Cât despre informații, nu cred că trebuie să mai amintesc! Dacă nu sunteți în temă, vă recomand să urmăriți, nu numai cu aceasă ocazie, pagina Literatura de azi de pe Facebook, dar și Literatura de azi – Site de literatură, poezie, proză, eseu, critică. Artă. Muzică. Acolo veți avea parte de păreri avizate și de articole scrise de profesioniștii în materie.

Tot legat de târgul de carte nu pot omite prezentarea făcută de Laura Frunză, pe blogul ei, Idei pentru mămici și copii, articol pe care l-am citit de câteva ori. De ce? Pentru că mi-a dat senzația că sunt acolo, și că pot și eu atinge și răsfoi minunatele cărți prezente la standurile cu cărți pentru copii. Din multitudinea de edituri și din oferta lor nu ai cum să nu rezonezi la ceva titluri, pentru că aici, la această categorie, culoarea și forma dețin un rol principal în atenționarea și atragerea vizitatorului. Este de înțeles că, acest târg de carte coincizând cu reducerile din Black Friday, comenzile la carte au fost mai consistente ca de obicei, iar curierul va fi primit cu bucurie mare, la începutul săptămânii. Wishlist-ul nostru s-a golit și așteaptă și el la rându-i, să fie iar băgat în seamă.

Zilele acestea am confecționat niște coșuri. Mi-ar fi plăcut să le spun panere, dar nu pot, pentru că panerul este un coș mai mic, iar acestea confecționate de mine, au o dimensiune considerabilă. Mă și vedeam, accesorizată cu aceste coșuri, plimbându-mă printre standurile cu cărți, și de la editură la editură, coșurile mele devenind mai pline și mai pline <3 . De cărți! 🙂

DSC_1262 DSC_1265

Eu îi consider pe vizitatorii acestui târg cu niște furnicute ce-și adună provizii pentru sezonul rece ce sta să înceapă. Ori ce este mai frumos decât să lecturezi alături de o ceașcă de ceai, cafea sau vin fiert, ori ronțăind un măr rumen?

La confecționarea coșurilor mi-a dat o mână de ajutor fiul meu cel mic, iar acesta a fost un prilej minunat de a discuta despre cărți, despre târguri de cărți, despre cunoaștere și importanța ei.

DSC_1260

Dacă doriți să mergeți mâine, ultima zi , la această manifestare, atașez manifestările ce vor avea loc.

evenimente-tig2014

Spor la carte să aveți!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – Ce legătură poate fi între Târgul de carte Gaudeamus și două coșuri”

%d