machetedidactice.com

Activități educative – Sâmbetele noastre de suflet!

Ușor, ușor, sâmbetele anului 2014 pleacă, rămânând în mintea noastră amintirile desfășurării lor. De când mă știu pe astă lume, sâmbetele pe care le-am trăit au fost liniștite, aici referindu-mă la lipsa scandalului, băuturii, certurilor. M-a ferit Dumnezeu de așa trăiri și-am reușit, ca la fel ca-n casa copilăriei mele, să mențin acest soi de zile. Că am parcurs sâmbete pline de fiorul primei dragoste, sau sâmbete pline de dragoste față de pruncii mei, asta este altceva. Dar au fost pline de un freamăt frumos 🙂

Îmi plac zilele de sâmbătă când totul este învăluit de o stare de liniște, căldură și tihnă. Îmi plac zilele de sâmbătă când familia are un puls numai de ea știută, când totul este deja așezat și cunoscut. Anotimpul rece este un înlesnitor al acestor trăiri, pentru că nu prea-ți vine să stai afară în frig, ploaie sau ger. Sau dacă o faci, durata este limitată, ceea ce urmează constituind tot un liant al stărilor descrise mai sus.

Este minunat dacă flăcările unui șemineu adaugă chipului tău, umbre calde. Este minunat dacă poți sorbi o ceașcă de vin lângă oamenii care contează, cu adevărat, pentru tine. Este și mai minunat dacă printre înghițituri, capitolele unei povești se culcușesc atât în sufletul cititorului cât și a ascultătorului. Sau este minunat dacă reușești să-ți creezi în casa ta, o atmosferă care să-ți cadă bine :). Cred că acest tablou bate o sumedenie de altfel de scenarii pretențioase, simandicoase, costisitoare.

Au trecut anii în care băiatul meu cel mare era acela care organiza, „concerte” de sâmbătă ad-hoc, iar eu pot privi în interiorul sufletului meu acea stare. O pot savura în tihnă și mă pot bucura de ea. Cel mic a venit să continuie, poate într-un ritm firesc, modul în care știm noi să ne trăim viețile. Sau mai bine spus, cum ne pricepem. 🙂

În sâmbăta asta e cald și bine în casă. Priveliștea de dincolo de geam nu e prea prietenoasă: vânt, ceață, frig. Și mult maro și cenușiu, niște culori ce te fac să te strângi de frig. Mă gândesc la băiatul meu cel mare și-mi doresc să-i fie bine. Cu toate că am sentimentul acela, pe care numai mamele îl au, că este în siguranță. Dar gândul tot este.

Avem îndeletniciri așa, ca de sâmbătă: lecturi, copt, discuții, povești, mic dejun – prânz în familie, studiu pian, leneveală mai multicică, dozată corespunzător între activități.

DSC_1155 DSC_1160 (2) DSC_1161

Dar astăzi am avut parte de o surpriză. Luca a susținut un „concert” la pian, un fel de repetiție înaintea producției ce va avea loc în decembrie. Totul a fost pus la cale fără știrea noastră, iar eu am încercat să țin minte cât mai multe detalii, pentru că acesta nu a fost un „concert” obișnuit, ci unul la care au asistat și bicalii (bunicii copilului). Dragii mei părinți, de care nu mă mai satur privindu-i și bucurându-mă . Momente speciale pentru toți!

Luca repetiție producție pian 2014 – video

Îmi doresc să nu fiți străini de astfel de momente, oricare ar fi ele, care au un farmec aparte. Pentru voi, cei care le trăiți la intensitate maximă, înseamnă foarte mult. Pentru cei care aud sau privesc, pot însemna un îndemn sau o … molipsire 🙂 . Din aceste clipe, acumulați energia care să poate salva pe o perioadă mai lungă.  Cu investiție materială suportabilă.

Sâmbete cu tihnă vă doresc tuturor! 🙂

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative – Sâmbetele noastre de suflet!”

%d