machetedidactice.com

Activități educative copii – Atelier alături de Veronica

Am intrat, din nou, în jocul Veronicăi și am răspuns prezent la un  atelier organizat de ea, tema fiind, cum altfel, Halloween-ul. Eu nu îndrăgesc această sărbătoare așa cum o fac alții, dar pentru mine reprezintă un cârlig de a mai lucra cu copilul câte ceva. El nu este un fan al acestor manifestări (aici mă refer la craft-uri), dar încetul cu încetul, a căpătat abilități, devenind mai iscusit într-ale decupatului și bricolatului.

Tema fiind știută, am pregătit materialele necesare, chiar prea multe, cu ajutorul cărora am realizat o felicitare, dar și un craft, oarecum în temă.

DSC_0962 DSC_0970

DSC_0971

DSC_0972

Precum se vede, materiale ar fi fost îndeajuns pentru a lucra mai mulți copii, și chiar dacă ne-am strecurat printre teme, destul de multe la număr, a ieșit ceea ce veți vedea mai jos.

Luca a intrat în jocul meu și a confecționat după bunul plac o felicitare, ce-n final a arătat foarte, foarte frumos.

A decupat, a asamblat, a lipit. A folosit mai multe tipuri de materiale și de lipiciuri, a pus paiete (nu așa de multe!) Am folosit o fotografie de anul trecut, atunci când la școală, a fost organizată-n pauza mare, o paradă a costumelor dar și a dovlecilor. Cea cu dovlecii s-a repetat și anul acesta la școală, iar Luca a confecționat alături de tatăl lui, un dovlecel, ce a primit și o diplomă (atât de mult apreciată).

DSC_0973   DSC_0974

DSC_0976   DSC_0977

DSC_0979   DSC_0982

Pe urmă, pentru că elanul era foarte mare, a confecționat un craft alb-megru, despre care puteți afla mai multe de aici.

Alex-and-Alexa-Made-by-Joel-Printout-791x1024   DSC_0984

DSC_0985   DSC_0986

DSC_0987   DSC_0989

DSC_0991

O parte din foile decorate, pe care le-am folosit la confecționarea crafturilor, au fost printate pe hârtii autocolante, ceea ce a făcut munca mai frumoasă, acestea comportându-se ca niște abțibilduri 🙂 Câteva din modele le găsiți mai jos.

Halloween-Blocks   halloween-gift-tags-pre   ?????

Mulțumim frumos, Veronica, pentru această oportunitate, pentru căldura și creativitate ce răzbate din atelierele tale. Îmi pare foarte rău că nu suntem mai aproape pentru a participa efectiv, dar relaționarea virtuală a făcut posibil și acest mod de lucru, practic un duplex.

Așteptăm noi provocări, cărora credem că le vom face față și la care vom răspunde prezent, ori de câte ori timpul ne va permite acest lucru.

Lasă un răspuns

%d