machetedidactice.com

Machete didactice – Colțul aniversatului în grădinițe

Copiii mei sunt născuți în zile în care este vacanța. Luca este în iarnă iar Răzvan în mijlocul verii. Din această pricină ei nu și-au aniversat niciodată ziua de naștere la școală. Răzvan nu a dorit prea tare să-și celebreze zilele alături de colegii de școală, drept pentru care am invitat copii ai prietenilor noștri de familie sau copiii cu care se juca pe afară. Lui Luca, pentru că este în ianuarie, am ales să aniversez acasă, alături de câțiva colegi de clasă. Inițial nu a fost atât de încântat de idee, dar am organizat lucrurile de așa natură, că după petrecerea de 7 ani a vrut să repetăm, la fel și pe cea de 8 ani. Au ieșit niște petreceri pe cinste!

Ideea cu amenajarea acestui colț în grădiniță nu îmi aparține. Ea a venit la solicitarea unei doamne educatoare, care și-a dorit neapărat așa ceva în grupa ei. La acea oră am considerat că este atât de frumos acest concept, încât am căutat mult și m-am hotărât greu ce machetă să fac pentru a evidenția acest fapt. Detalii despre această amenajare găsiți aici.

DSC_3890 Imagine

Apoi a mai venit o cerere de acest tip și am dorit ca să nu repet modelul cum de altfel procedez de câte ori pot. Încerc să fac machetele cât mai variate iar dacă o să vedeți mai multe exemplare de același tip, înseamnă că așa a fost dorința expresă a solicitantului. De această dată am reușit să confecționez un băiețel cu brațele pline de cadouri.

Imagine  Imagine

Dar iată că această solicitare a revenit și m-am bucurat că am avut posibilitatea să confecționez ceva ce nu am mai făcut până acum. A trebuit să dau viață tot unui colț al aniversatului, dar pentru că doamna Ana-Maria dorea ca personajul să fie Winnie, el a fost cel desemnat să facă acest lucru, adică să ducă tortul.

DSC_9566   DSC_9567

DSC_9568

Pe lângă acest minunat ursuleț, doamna a mai dorit să confecționez pentru fiecare copilaș din clasă, un ursuleț în miniatură, dar acesta să aibă niște particularități. A vrut ca de el să fie atașat ceva în care să se poată aduna niște bilețele. Aceste bilețele urmează a fi scrise de colegii de clasă și puse destinatarului. În așa mod, la final de an, în fiecare buzunăraș vor fi adunate impresii ale copiilor despre colegii lor. Buzunărașele sunt de fapt niște săculeți din tul.

DSC_9607  DSC_9572

Am făcut mai întâi un model, pentru a vedea cum stă treaba și în urma confecționării lui, doamna Ana a hotărât să mai fac încă 33 de bucăți, pentru că atâția copii sunt în clasa dumneaei. Mi-a dat mână liberă și am optat pentru a diversifica modelul, considerând mai atrăgător acest mod de exprimare. Și așa, am făcut pentru prima dată atâtea modele! Migală multă, pentru că aceste miniaturi de machete au 20 centimetri înălțime, dar ce a ieșit mi-a mers la suflet:)

Ursulet Winnie aniversar colaj Ursulet Winnie aniversar1

Nu am avut cum să-i fotografiez pe toți, ci doar o parte din ei.

Îmi doresc ca acești copii și dascălul lor minunat să-și aducă aminte peste ani, cu drag, despre această minunată perioadă din viața lor. Eu pot doar să-i asigur de plăcerea și bucuria cu care i-am confecționat.

La mulți ani tuturor aniversaților! Nu are importanță data la care sărbătoriți ci modul în care simțiți să o faceți. Că-i la grădiniță, școală sau acasă, importantă este starea sufletească a fiecăruia.

Lasă un răspuns

3 gânduri despre “Machete didactice – Colțul aniversatului în grădinițe”

%d