machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Laboratorul de Zâmbete. Locul ideal pentru sigilarea măseluţelor definitive

DSC_9099

Numai simplul fapt de a pronunţa Laboratorul de Zâmbete, îţi stârneşte un … zâmbet! 🙂
Un zâmbet cum se vede din ce în ce mai rar acum, pentru că stomatologul şi stomatologia a ajuns un punct extrem de sensibil al societăţii noastre.
Personal, urmăresc de multă vreme acest aspect şi sunt foarte îngrijorată! Tot mai mulţi din semenii mei nu au dinţi!
Trist. Foarte trist! 🙁

De când mă ştiu mi-a plăcut la stomatolog. Am prins perioada în care, în clasa a I a, mergeam cu şcoala la dentist.
Şi de atunci tot am fost, pentru că nu mi-a fost frică dar şi pentru că mirosul iodoformului grozav îmi mai plăcea( şi acum îmi place dar a cam dispărut de când cu modernismul acesta)

Am reuşit să insuflu acest curaj şi băieţilor mei, încă din fragedă pruncie. Este adevărat că acest fapt a fost posibil numai cu mult tact, determinare şi perseverenţă. Cu Luca am mers preţ de câteva luni la stomatolog până s-a hotărât să deschidă gura!

Dar nu a fost în zadar!

Acum, Luca a ajuns la faza în care este la momentul schimbării danturii de lapte, iar acest lucru ne-a făcut mult mai atenţi cu dinţişorii şi măselele pe care le va folosi cât mai mult timp cu putinţă.

De astăzi, Bucureştiul mai are o conotaţie pentru noi, aceea a danturii sănătoase.

Luca nu a avut absolut nimic de comentat atunci când i-am propus să mergem să sigilăm cele 4 măseluţe definitive pe care le are, măselele de 6 ani.

Pot spune că am avut parte şi de un concurs favorabil de împrejurări şi asta pentru că, nepoata mea şi verişoara lui Luca este medic stomatolog la un cabinet aflat în incinta unui loc deosebit, despre care vă voi face vorbire în rândurile ce urmează.

Este vorba despre Bursuceii veseli. Adresa este: Strada Cezar Boliac Nr 31 Sector 3 Bucureşti

Tel: 0762 436 326

Bursuceii Veseli este primul centru de activitati pentru copii din Romania care reuneste sub acelasi acoperis, intr-o locatie noua, moderna, vesela si luminoasa, ateliere educative, creative si sportive.

La Bursuceii Veseli noi imbinam atelierele educative cu cele creative si sportive pentru a creea mixul perfect pentru fiecare copil in parte. Pentru ca noi credem cu tarie in faptul ca fiecare copil are talentele sale si fiecare trebuie incurajat sa si le descopere. Avand in dotare piscina proprie, laborator de stiinte, sera, createlier, ikids aici este locul perfect pentru copiii isteti!

Pe parcursul intregii zile oferim servicii before/after school cat si activitati creativ-educative: inot, balet, arte martiale, desen, pictura, modelaj, educatie ecologica, ateliere de teatru, muzica si multe altele!

FILOZOFIA NOASTRA:

In primul rand, noi la Bursuceii Veseli, ii incurajam pe copii sa experimenteze. Sa incerce. Sa se descopere pe ei insisi. Sa persevereze. Sa se bucure. Cu fiecare lucru nou invatat, cu fiecare obstacol depasit si problema rezolvata, isi vor consolida increderea in sine.

In al doilea rand, le crestem mediul propice pentru interactiune, pentru ca numai in grup vor putea invata unii de la altii. Vor deveni mai toleranti.

In cel de-al treilea rand, le vom stimula creativitatea prin tehnici speciale in atelierele educative, sportive si artistice.

Pentru ca fiecare copil se dezvolta diferit, atunci cand cresm grupele nu folosim varsta ca pe un criteriu de selectie, ci incercam sa analizam indemanarea copiilor intr-o anumita disciplina, cunostintele lor intr-un anumit domeniu, capacitatea lor de a relationa cu altii. Eliminam, astfel, limitarile formale legate de varsta si le deschidem copiilor noi posibilitati: mai intai, vor testa si experimenta folosindu-se de cunostintele lor generale (matematica, stiinte etc.), dupa care vor trece la cea de a doua etapa, in care vor aplica practic ce au invatat, in proiecte de creatie de obiecte, realizare de expozitii, punerea in scena a unor spectacole.

Pentru detalii puteţi accesa link-ul de mai sus.

În incinta acestui loc deosebit se află şi …

Laboratorul de Zambete

Există o sumedenie de cabinete stomatologice în Bucureşti, dar foarte puţine dedicate cu adevărat copiilor cum este cel de la Bursuceii Veseli.

Noi ne-am imaginat un loc care să le inspire siguranţa copiilor, un cabinet medical rupt parcă dintr-o poveste.

Ne-am imaginat că atmosfera este prietenoasă şi caldă.

Ne-am imaginat medici stomatologi specializaţi în tratamente pentru copii.

Ne-am imaginat că aparatura medicală destinată copiilor poate accentua atmosfera de poveste.

Şi cel mai înalt nivel de profesionalism.

Şi doresc să vă confirm că este întru totul aşa cum sună prezentarea de mai sus. Nu exagerez cu nimic, credeţi-mă!

DSC_9082   DSC_9083

Aşadar,am ajuns cu Luca acolo şi ce a urmat a fost foarte plăcut şi extrem de sănătos. Ne-am împrospătat noţiunile despre dinţi, măsele şi igiena lor. Am avut prilejul de-a vedea în amănunt toată aparatura specifică acestui loc.

 DSC_9086  DSC_9090  DSC_9097

Cabinetul stomatologic este viu colorat, are un mobilier destinat copiilor, unde toate sertarele au mânere ce reprezintă tot felul de animăluţe, care mai de care mai drăgălaşe. Pe lângă scaunul ce nu prea seamănă cu cele văzute de mine, există deasupra lui o plasmă, iar pe acesta rulează în timpul consultaţiei dar şi a tratamentului, un film de desene animate, ce poate fi ales de cel mic. Luca a ales un film cu Tom şi Jerry pe care l-a privit puţin şi înainte de-a începe.

DSC_9093  DSC_9096

Mădălina Vuza, medic stomatolog specializat în ortodonţie este extrem de calmă. Acest fapt se transmite şi micilor pacienţi, pentru că ea are un  dar aparte pentru lucrul cu copiii. Aşa că Luca a stat ca hipnotizat! În urma acestui consult am descoperit că pe două dintre măseluţele copilului erau culcuşite nişte căriuţe, dar acestea au fost descoperite înainte de-a se stabili mai bine. Aşa că Mădălina a folosit şi Albinuţa şi Bondărelul iar Setilă şi-a potolit setea aşa cum se cuvine.

Luca a înţeles importanţa vizitei la stomatolog pentru a descoperi în timp util problemele ce se ivesc la nivelul dinţilor şi măselelor.

DSC_9099  DSC_9101

DSC_9102  DSC_9104

DSC_9106  DSC_9108

După ce măseluţele atacate au fost curăţate, pe ele dar şi pe celelalte două definitive, a fost aplicat sigiliul. Acesta are rolul de a proteja măseaua de eventuale carii. Procedeul în sine este foarte uşor şi rapid de făcut, dar noi am zăbovit mai mult din pricina intruşilor ce au trebuit eliminaţi.

Luca la stomatolog – Laboratorul de Zâmbete video

După ce acestea au fost rezolvate, am rugat-o pe Mădălina să ne mai explice încă o dată, cum stă treaba cu periajul şi cum se face el corect.

DSC_9111  DSC_9112

DSC_9114  DSC_9115

DSC_9117 DSC_9119

DSC_9118  DSC_9120

Această vizită ne-a prilejuit şi faptul de-a vedea cum se sterilizează instrumentarul stomatologic. Luca a ascultat foarte atent cele spune de Mădălina dar a şi căscat ochişorii, foarte mirat!

DSC_9130  DSC_9131

Am plecat de acolo plini de voie bună şi optimism doar rezolvasem o treabă foarte importantă.

Vă recomand cu mare căldură acest loc! Până la urmă, deprinderile sănătoase se înrădăcinează din copilărie! Toată lumea este câştigată şi… fără dureri de dinţi. Brrrrr!

DSC_9134

DSC_9135

Iar după aşa o realizare, ziua nu se putea încheia decât cu o binemeritată partidă de înotat, la asfinţit. Atât de reconfortant!

DSC_9141  DSC_9147

DSC_9146  DSC_9144

 

Lasă un răspuns

%d