machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Am reuşit să prindem ultimul spectacol al stagiunii, la Teatrul Ion Creangă

DSC_8641

Poate cea mai mare bucurie pe începutul acesta de vacanţă a fost faptul că am reuşit să mergem la teatru. La un teatru adevărat, cu actori adevăraţi, cu o sală adecvată, cu decoruri adevărate şi tot ce ţine de acest concept. Eu am mai trecut prin acestă experienţă dar pentru Luca a fost ceva inedit. A mai urmărit trupe ambulante, dar la un teatru adevărat nu a fost, până acum.

Teatrul Ion Creangă este un teatru de renume în România şi nu numai, pe scena căruia de-a lungul timpului au fost montate piese minunate pentru cei mici şi nu numai pentru ei. Am ascultat de nenumărate ori piesele jucate de actori ai acestei scene, dar radiofonice sau pe benzi magnetice. Însă să fii la faţa locului, nu se compară ceea ce simţi şi ceea ce trăieşti.

DSC_8642  DSC_8647

Piesa pe care am urmărit-o astăzi s-a chemat ,,De-aş fi Scufiţa Roşie” iar din distribuţia ei s-a remarcat prezenţa doamnei Alexandrina Halic.

Iată ce găsim pe site-ul teatrului legat de acest spectacol.

De-aş fi Scufiţa Roşie

de Ioan Gârmacea
Data premierei: 28 februarie 2002
Durata: 1 oră

Spectacolul propune o variantă modernă a cunoscutului basm scris de Charles Perrault şi Fraţii Grimm, în care Aniel, o tânără pasionată de Internet, îşi doreşte şi reuşeşte să devină Scufiţa Roşie. Spectacolul, o călătorie în timp şi imaginaţie, ne poartă în atmosfera unui orăşel de provincie a cărui viaţă tihnită este tulburată de apariţia unui străin ce seamănă uneori cu un lup.

În anul 2004 spectacolul a primit Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ, iar în anul 2006 a primit Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii ”100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, ediţia a II-a.

În distribuție:
Lupul: Cristian Irimia
Vânătorul: Cristian Creţu
Mama: Anca Zamfirescu
Bunica: Alexandrina Halic
Scufiţa Roşie: Carmen Palcu Adam / Miruna Ionescu
Mioara: Mirela Busuioc
Chausette băcanul şi Charles Perrault (virtual): Marius Nănău
Brancardierii: Ioan Georgescu, Daniel Roman

Regia: Sorana Coroamă Stanca
Scenografia: Anca Pâslaru
Muzica şi versurile cântecelor: George Marcu
Coregrafia: Păstorel Ionescu
Ce spun specialiştii despre acest spectacol:

„Originalitatea aduce succes- Cu talent dramaturgic şi inventivitate, Ioan Gârmacea a reuşit pe deplin să prezinte o altă „ Scufiţă Roşie” publicului mileniului trei . Povestea lu Perrault a fost cu dibăcie actualizată. (…) Linia generală a story-ului francezului este urmărită cu atenţie, numai că personajele au o altă faţă, contemporană , alte caracteristici. Fiecare, de fapt visează să devină altcineva, cu romantism şi mult haz„.
De-aş fi Scufiţa Roşie” rămâne un spectacol pe placul tuturor, copii şi părinţi, oferind cu generozitate bună dispoziţie, într-un mod original, atractiv, dar şi sfaturi de comportament într-o lume plină de surprize. „
Ileana Lucaciu- Timpul liber, 2002

Aici este înregistrat momentul în care

Bunica, interpretată de doamna Halic intră în scenă– video

Nu pot să vă spun ce bucurie am trăit şi cum s-a făcut pielea de găină pe mine atunci când i-am auzit vocea! O voce inconfundabilă şi o abordare unică! Pe lîngă doamna Alexandrina Halic, am avut onoarea de a mai vedea un colectiv de actori extrem de talentaţi, care ne-au ţinut timp de o oră prinşi în poveste.

DSC_8631  DSC_8632

DSC_8646  DSC_8643

Apoi Lupul interpretat de domnul Cristian Irimia a fost minunat. Copiii au interacţionat cu el dând naştere la scene pline de freamăt.

Lupul în acţiune -video

Lupul şi Bunica – video

Mama Scufiţei interpretată de Anca Zamfirescu, Scufiţa Roşie interpretată de Miruna Ionescu, Mioara interpretată excelent de Mirela Busuioc,Vânătorul interpretat de Cristian Creţu şi Chausette Băcanul/ Charles Perrault interpretat de Marius Nănău dar şi brancardierii interpretaţi de Ioan Georgescu şi Daniel Roman au completat distribuţia spectacolului.

Final fericit de poveste- video

Cred că de mult timp nu am mai simţit aşa o bucurie şi aşa sentimente aidoma unui copil!

DSC_8644
Clipe pe care nu le vom uita curând, având ce povesti copiilor (în cazul lui Luca) şi nepoţilor (în cazul nostru). Mulţumim tuturor celor care ne-au oferit aşa momente minunate!

Lasă un răspuns

%d