machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Aventuri în compania lui Zaharia Zanzibon

DSC_8544

Şi de această dată, draga mea prietenă Alina este ,,vinovată” de întâlnirea lui Luca dar şi a mea, cu acest personaj nou. Este vorba despre vrăjitorul Zanzibon care trece prin mai multe aventuri, care mai de care mai simpatică.

Zaharia Zanzibon Vinerea neagră este scrisă de Silke Moritz şi are ilustraţiile făcute de Achim Ahlgrimm şi este primul volum a acestei serii. Editată la Editura Galaxia Copiilor (unde acum sunt preţuri ca de vacanţă, adică mici!) într-un format mare (cât un caiet studenţesc 🙂 ) şi are nişte ilustraţii foarte frumoase dar mai ales, haioase.

DSC_8570  DSC_8572

Practic în această carte, copiii trebuie să descopere cele 250 de greşeli care s-au strecurat, dar aceste greşeli nu sunt de scriere ci grafice.

Iată cum ne este prezentată această carte:

Este vineri, treisprezece, şi Zaharia Zanzibon nu-şi mai găseşte bagheta magică. Mai grav este că totul în jur este vrăjit. Nefericitul peştişor a ajuns în colivie, din coşul de gunoi curge apa, iar pianul scoate două limbi… Autorii nu pot fi decât cei doi spiriduşi. Pe care vrăjitorul trebuie să-i găsească, ajutat de bunul lui prieten, Iepuraşul Alb.

DSC_8573

DSC_8574

DSC_8575

Cum a fost la noi? Păi cum să fie, chicoteală mare! În timpul citirii textului, au fost făcute mai multe pauze pentru că era foarte atractiv găsirea greşelilor.

DSC_8541 DSC_8542 DSC_8547  DSC_8549

Textul ce însoţeşte fiecare imagine este unul scurt, scris cu litere mari, accesibile celor care sunt la începutul acestei îndeletniciri, de lectură. Nu este pretenţios şi nici nu are cuvinte grele. Cred că scopul acestei cărţi, mă refer la cel principal, a fost acela de-a descoperi ghiduşiile făcute de spiriduşi, nu povestea în sine. Oricum, este o împletire reuşită a celor două :). La finalul cărţii există şi rezolvarea enigmelor, cu care cei mici se pot verifica.

DSC_8577

Cum spuneam, Alina nu ne-a dăruit o carte ci două, iar aceasta se numeşte Zaharia Zanzibon  În căutarea duhului poznaş. 

DSC_8561   DSC_8562

Este volumul doi al acestei colecţii. La finalul cărţilor aflăm că pe lângă aceste două titluri mai sunt încă două iar ele se numesc Zaharia Zanzibon În ţara basmelor (iar aici trebuie să fie interesant de urmărit modul în care spiriduşii au amestecat personajele din poveşti 🙂 ) dar şi a patra Zaharia Zanzibon Piticii lui Moş Crăciun. Negreşit că le vom achiziţiona şi pe celelalte două pentru că noţiunea de colecţia asta înseamnă, să nu îţi lipsească nici o piesă!

Şi în cazul celui de-a doilea volum, veselia şi voia bună a fost la fel ca în cazul primei. Lectură, căutări şi chicoteli pe măsură.

Zaharia Zanzibon e uluit : Duhul poznaș a dispărut ! Și, cum nu e foarte bun la vrăji, a făcut peste tot numai năzbâtii. Așa că vrăjitorul și Iepurașul Alb pleacă după duh, pentru a-l aduce înapoi în sticla din care cei doi spiriduși l-au eliberat din greșeală.

Printre miile de imagini trebuie să descoperiți ce a făcut Duhul poznaș : peste 280 de vrăji, care au lăsat în urmă tot atâtea greșeli. Numai un ochi de vultur le poate găsi pe toate

DSC_8563  DSC_8564

DSC_8565  DSC_8567

DSC_8568

După ce aceste cărţi au fost citite şi lucrate, Luca a făcut o transcriere dar şi câteva exerciţii la limba română. Chiar dacă suntem în vacanţă, câteva rânduri scrise nu au cum să streseze prea tare, asta pe lângă lecturile zilnice. Faptul că am stabilit un program zilnic, de comun acord :), a înlăturat orice comentariu ce ar fi putut deveni perturbator.

DSC_8551

DSC_8578  DSC_8579

Şi după ce ne-am oprit din activitatea propriu-zisă, Luca a continuat în stilul caracteristic! Şi n-am vrut să-l opresc.

DSC_8552

Vă sfătuim să faceţi cunoştinţă şi cu vrăjitorul Zaharia Zanzibon pentru că nu aveţi cum să regretaţi. Garantat!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activităţi educative copii – Aventuri în compania lui Zaharia Zanzibon”

%d