machetedidactice.com

Unde se pot întâlni un motan albastru cu niște copilași curioși? La Rainbow Land, desigur!

Materialele pregătite ieri cu atâta pasiune și migală sunt acum când scriu acasă la niște copilași de grupă mică (marea majoritate) trăgându-și sufletul după atâta joacă. Dacă e să spun eu cum a fost și ce-am simțit, ei bine în ce mă privește a fost minunat, reușind aproape în totalitate să captez atenția celor mici. Cum grupul preponderent avea vârsta de patru ani, și doar unul a dorit a sta cu mama lângă el am încercat ca pe cei rămași singuri să-i țin lângă mine, povestea și activitățile propuse reprezentând un bun cârlig.

Pete se încadrează foarte bine la tema cu animăluțele mari și mici și este un personaj care ajunge imediat la inima copiilor. E amuzant, optimist, vesel și nimic nu-i poate strica această stare ori de aceea e mai mult decât nimerit să se întâlnească cu niște copii de grupă mică.

Nu puțini sunt copiii care se îngrijorează ori chiar plâng atunci când murdăresc ori pătează hăinuțele cu care sunt îmbrăcați ori motanul albastru îi îndeamnă pe prichindei să-și păstreze buna dispoziție și să meargă mai departe trecând peste obstacol.

Morala poveștii lui Pete este că: În orice ai călca, trebuie să mergi mai departe și să-ți cânți cântecelul… căci totul e minunat!

Povestea a fost citită cu voce tare, copiii participând efectiv la ea, prin exemplele personale scoțând în evidență momentele când au pățit vreo boroboață și cum au ieșit din ea. Am despărțit în silabe,

și am identificat cuvintele noi explicându-le, cum ar fi noroi, grămadă, enorm. De altfel, de fiecare dată când s-a cerut am tot despărțit în silabe pentru că niciodată nu este de prisos.

Odată povestea cunoscută, am efectuat un experiment acolo unde culorile primare, cele trei, au fost amestecate pentru a forma alte culori.  În acest sens au fost pregătite 6 recipiente, câte una pentru cele trei culori, în cele rămase urmând a se forma culorile prin amestecarea celor primare. Roșu+galben = portocaliu, Galben + albastru = verde, Roșu + albastru = violet

Aici am avut un exercițiu matematic în care cei mici au arătat care este primul, al doilea etc recipient

așa cum alții au putut pune culorile cu ajutorul pipetelor în locul potrivit.

După ce culorile au fost așezate la locul lor, am invitat copiii să coloreze fișele pe care le-au primit, cele în care aveau talpa tenișilor din vată, folosind pipetele și soluțiile potrivite pentru culoarea maro folosind niște vopsea, timpul nepermițându-ne a amesteca culorile până să obținem maro.

   

Experimentul cu ciocolata a fost cel mai așteptat și gustat, aici copilașii putând urmări cum o ciocolată tare s-a transformat într-o pastă lichidă și cum niște fructe delicioase s-au lăsat îmbrățișate de ea.

   

   

Cam așa au stat lucrurile astăzi la Rainbow Land. Cu multe zâmbete (și câteva lacrimi ca să fim corecți), culori calde și reci și arome de vis pardon! de ciocolată caldă și fructe proaspete.
Vă așteptăm în acest loc de vis unde joaca și învățul sunt mai prietene ca niciodată!

Lasă un răspuns

%d