machetedidactice.com

Activități educative copii – Un timbru pentru Moș Crăciun

Image

Acum, când mai este atât de puțin până sosește Moș Crăciun, ne-am hotărât să-i facem un timbru, prin care să celebrăm acest minunat obicei.
De fapt am completat o activitate pe care am făcut-o în primăvară și de care ne amintim cu drag. Aveam câteva timbre, suficiente pentru a ne forma o  idee despre ce înseamnă această noțiune și la ce folosește.

Timbrele pe care le aveam au fost citite, analizate, studiate cu lupa și întoarse pe toate părțile.

Image  Image

Image  Image

Image  Image

Image

Am vorbit, tot cu această ocazie, despre cele necesare scrierii unei scrisori: plic cu hârtie, timbru și dorința de a scrie cuiva drag. A fost momentul în care Luca a aflat despre Destinatar, Expeditor și tot ce ține de o scrisoare. A și scris o scrisoare unor dragi prietene, ocazie cu care a exersat această îndeletnicire cam apusă. Însă pentru câteva clipe, am aruncat toți pixelii la gunoi și am trăit clipe cu iz mai deosebit.

Image  Image

Image

Tot atunci a trebuit să confecționeze un timbru pe care să imortalizeze un moment considerat de el, de neuitat dar și să deseneze propriul său timbru care să ilustreze o întâmplare importantă din viața lui. Timbrul trebuia să aibă pe el trecută și valoarea.
Luca a desenat „Prima mea zi de școală„ dar și momentul în care a reușit să meargă singur pe bicicletă.

Image  Image

Image  Image

Image  Image

Acum a repetat confecționarea unui timbru, doar că de această dată tema a fost „În așteptarea Moșului”. Mai jos, am atașat câteva fotografii din timpul confecționării acestuia, unde au fost îmbinate desenul cu lipitul de abțibilduri. Veți observa că acest timbru este mai valoros față de celelalte.

Image  Image

Image  Image

Image

Image

Activitatea noastră a mai cuprins și un exercițiu de scriere în care Luca s-a familiarizat cu termenii legați de această temă.

Image   Image

În primăvară, am jucat pe final de activitate, un X si 0  FILATELIC. Vreau să spun că mare succes a avut si prima dar si a doua oară. Pentru asta am confecționat două tipuri de jetoane, evident că timbre, pe care le-am folosit la joc. Mai jos sunt imagini din primăvară…

Image

Image  Image

 

Iar aici sunt imaginile de astăzi.

Image  Image

Îmi pare bine că am continuat un subiect atât de frumos chiar dacă am schimbat tema. În definitiv se pot face timbre de tot soiul. Și se pot folosi tehnici atât de diferite!

Lasă un răspuns

%d