Machete didactice – Ghidușii pe derdeluș

img834

Iarna are un farmec aparte atunci când privești copiii bucurându-se de ea.

Nu de puține ori, imaginea lor jucându-se prin zăpadă te duce cu gândul la sănătate curată. Obrajorii roșii și ochii licărind a bucurie nu poate lăsa indiferent privitorul.

img831

Am încercat să înfrumusețez o sala de grupă, cu activități specifice iernii și asta pentru ca cei mici să intre în spiritul sărbătorilor mai din timp. Copiii pe care i-am reprezentat te duc cu gândul câteva zeci de ani în urmă când datorită faptului că tehnologia nu era atât de prezentă, bucuria unei bulgăreli avea alte valențe.

Nu conta că mâinile și picioarele îți erau înghețate, bucuria și interesul față de activitățile făcute afară, făceau să dispară acest disconfort.

img832

Iernile copilariei mele erau atât de frumoase și atât de pline de chiote venite de pe derdeluș! Chiar dacă nu aveam matlasatele de acum, aici referindu-mă la impermeabile, aveam niște ursoane care, de la atâta dat pe ,,punga” la un moment dat arătau precum streșinile caselor, adică pline de țurțuri. 🙂 Aveam mai multe perechi de pantaloni de lână și bocanci călduroși. Nu țin minte să fi fost cu ai mei părinți însă eram atât de mulți copii la bloc, dornici de joacă și aventură. Am avut norocul ca, în spatele blocului nostru să existe un spațiu propice desfășurării acestor activități fără a fi pericolul de a fi accidentați de vreun vehicol. Nici nu erau așa de multe la acea vreme!

Parcă și zăpada strălucea altfel!

img833

Când am devenit mamă, am încercat să mă bucur alături de băieții mei de aceste momente. Retrăiesc ca astăzi, primul derdeluș alături de Răzvan, primii fulgi de zăpadă ,,gustați ”alături de Luca. Acum îmi impun să-mi găsesc timp, pentru a petrece astfel de momente, cu rol de balsam.

img835

Aceste simțiri am încercat să le redau în machetele de mai sus. Dacă am reușit, vă rog să vă găsiți nițel timp pentru a-mi transmite părerea voastră. Ar însemna mult pentru mine!

0 gânduri despre „Machete didactice – Ghidușii pe derdeluș

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Va multumesc frumos! Pentru aprecieri si pentru timpul pe care mi-l daruiti, privindu-mi munca. Depinde cat de mult le doriti! Trebuie sa-mi dati de stire ce ati hotarat si va pot indeplini aceasta dorinta. Asta nu c-as fi vreo zana! Ci doar o mamica, mai indragostita de culori si forme!

 1. crina Răspunde

  Machetele sunt minunate. Am ramas cu gura cascata si sunt la fel de impresionata precum copiii caraora le predau. Totusi, nu pot vedea unele imagini ale unor posturi, ca de exemplu acesta. Imi poti spune te rog de ce?

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Nu am idee de ce nu le poti vedea, dar am sa ma interesez si iti voi raspunde. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.Inseamna atat de mult pentru mine sa stiu ca incant ochiul si sufletul cuiva!

   • crina Răspunde

    iti multumesc pentru interesul sincer si promptitudinea cu care mi-ai raspuns. Machetele tale sunt splendide si chiar acum pregatesc un proiect de lectie legat de iarna inspirat de fmoasele tale machete. Mi-ar placea sa pot vedea si restul posturilor tale 🙂

 2. machetedidactice Autor articolRăspunde

  Inca nu am deslusit ce anume pricinuieste acest lucru, insa voi intreba pana voi gasi un raspuns. Este minunat ca iti sunt de ajutor postarile mele si , cu siguranta , vor genera imbunatatiri din partea-ti. Spor sa ai!

Lasă un răspuns