machetedidactice.com

Activitati educative copii – Activitati sticloase asa, ca de iarna!

img031

Luca a facut prima lui pictura integrala pe sticla, la nici 6 ani. Am mai lucrat in doi, insa de unul singur nu, pana acum!

A realizat aceasta lucrare pentru a participa la un concurs organizat in gradinita iar tema era specifica anotimpului iarna.

In acest sens am pregatit bucata de sticla, pentru a nu se rani atunci cand o manevreaza, punandu-i o banda autocolanta pe margine. Deasemenea am trasat eu conturul imaginii ce urma a fi pictata cu ajutorul unui marker.

img025

Am folosit guase fara a fi diluate in apa, insa au fost si cateva culori acrilice. A fost foarte atent si foarte incantat de aceasta activitate, pentru ca dupa fiecare culoare terminata, intorcea sticla pentru a vedea ce a iesit. La pictura pe sticla se poate trece peste marker fara a se vedea de fata lucrarii urat. Din contra, asa se umple mai bine spatiile si copilul nu are teama de-a gresi.

img026

Este bine ca inainte de-a face conturul cu markerul, sa degresati si sa curatati sticla, pentru ca asa culorile prind mai bine, iar pictura iese frumoasa, fara pete sau murdarii.

 

img027 img028

Dupa aceasta prima incercare reusita, Luca a capatat incredere in acest tip de activitati si le-am mai repetat cu diverse ocazii. O data chiar si alaturi de un bun prieten, insa lucrarea a fost cu alta tema.

Nu ezitati in a incerca acest tip de pictura pentru ca, daca pregatiti asa cum se cuvine sticla si supravegheati copilul, nimic rau nu se poate intampla.

Rezultatul este spectaculos si mica ,,opera de arta” se poate transforma intr-un minunat souvenir!

img029 img030

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Activitati educative copii – Activitati sticloase asa, ca de iarna!”