machetedidactice.com

Activități educative copii – Cum poți „descifra” lumea dinozaurilor alături de un prieten

DSC_2337

Nu cu mult timp în urmă am achiziționat seria cărticelelor cu Harry si prietenii lui, dinozaurii. Poate încă nu știți, dar sunt patru cărți apărute în această colecție.

coperta_1130_big

coperta_1131_big

coperta_1132_big

coperta_1133_big

Așa cum m-am așteptat, Luca a „sorbit” cu nesaț, povestea primelor trei cărți, iar pe cea de-a patra a lăsat-o pentru a doua zi, așa, ca pentru răsfaț. Zilele trecute am primit, cu bucurie, vizita nepotului meu, un băiețel pe nume Sebi, care are tot 8 ani și este în clasa a doua, însă la altă școală. Pentru că a stat la noi peste noapte, ne-am gândit să-l antrenăm și pe el în joaca noastră și așa s-a născut activitatea pe care am s-o descriu mai jos. Am făcut o macheta pe care Luca s-o țină în camera proprie, asta ca să fie alături de prietenii lui Cepelică, Milton și Doctorul Aumădoare, și am avut un joc pe cinste. În prima fază, copiii au citit câteva rânduri dintr-una din cărțile pe care și le-au ales. Sebi nu a avut răgazul să citească toate poveștile, așa că Luca i-a povestit în mare, despre ce este vorba. Au pus apoi câteva bilețele pe macheta, pe care au scris cum se numesc dinozaurii.

DSC_2327

DSC_2329

DSC_2322

DSC_2324

Partea interesantă abia acum a urmat. În oul de dinozaur pe care l-am confecționat cu Luca mai demult, am pus ouțe mai mici, și în fiecare ouț era ascunsă câte o întrebare. Întrebările au fost din trei domenii și anume: limba română, matematică și cunoașterea mediului. Au fost destul de multe ouțe și mă gândeam că nu vor avea răbdare să le rezolve. Însă m-am înșelat !

DSC_2339

DSC_2340

DSC_2343

DSC_2344

DSC_2345

DSC_2348

DSC_2349  DSC_2352  DSC_2354  DSC_2357

Pe măsură ce întrebările ieșeau la iveală, fiecare trebuia să scrie răspunsul pe hârtiile special pregătite, atât pentru matematică, română și cunoașterea mediului. Am avut și o regulă: au avut voie de doua ori, dacă întrebarea nu le-a plăcut, s-o schimbe. Însă, până la final, datorită faptului că au vrut să termine toate ouțele, au răspuns la toate întrebările. Sebi a fost în egală măsura de încântat ca și Luca, de unde se vede treaba că elementul surpriza este pe placul multor copii. Cartea din care am luat întrebările este de la editura Gama.

DSC_3176

La final cei doi competitori au primit diplome de merit pentru munca depusă, cu atât mai mult cu cât, au fost atenți și au avut chef de lucru.

DSC_2359  DSC_2358

DSC_2360

Ziua noastră a fost perfectă din acest punct de vedere. Nu mai spun că cei doi verișori au fost și s-au jucat  în aer liber, iar spre seara au avut o partida strașnică de bătaie cu perne!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Activități educative copii – Cum poți „descifra” lumea dinozaurilor alături de un prieten”

%d