machetedidactice.com

Machete didactice – Toamna în Calendarul naturii

img862

Încă de la cea mai fragedă vârstă, cel mic vine în contact cu noțiuni precum: zile, nopți, luna, soare, nori, stele, anotimp etc.
În grădiniță, pentru acestea există un colț aparte, pe care copilul îl vizualizează și cu care interacționează zilnic.
Sunt educatoare care și-au făcut o obișnuiță din a avea în fiecare zi la grupă, un copil care este meteorologul zilei. Acesta are sarcina de-a pune pe un panou sau mai știu eu pe ce alt suport, elemente care să arate, cum este timpul de afară, în ce anotimp ne aflam și ce zi este.

Așa întâlnim nori sau soare, ploaie ori zăpadă, vânt sau ceață.

Lângă acest Calendar al naturii se găsește și Mesajul zilei care vine să întregească conceptul.

img861

Astăzi doresc să vă prezint un astfel de colțișor , aflat într-o grupă draga mie, deoarece acolo a fost și Luca la grădiniță, dar nu numai din acest motiv.
Am ales un decor de toamnă iar el a constat într-un pitic sfătos ce pleacă înspre o pădure, frunze uscate ce se leagănă în vânt, o pasăre zgribulită, ciupercuțe, pietricele iarba.
Frunzele ce se leagănă în vânt sunt suportul pentru a afișa ziua, luna, anul și anotimpul.
Pe copăcel se găsește scris „Calendarul naturii”, iar pasărea este mesagerul Mesajului zilei.

img860

Acest colț, al Calendarului naturii poate fi reprezentat în așa fel încât el să poata fi utilizat pe parcursul întregului an școlar, dar poate fi făcut și pe anotimpuri, ca în cazul de față.

Cam asta pentru ziua de astăzi. Vă doresc o zi de toamnă însorită, călduță și senină pentru a vă putea bucura în voie de explozia de culori specifice ei!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Toamna în Calendarul naturii”

%d